Projekt Socijalna košarica prezentiran u Bruxellesu

Akcije dobrovoljnog davanja krvi od 14. do 18. studenog
10/11/2016
Održana preventivna akcija „Program prometne kulture za najmlađe“ u Rasinji
11/11/2016

BRUXELLES – Nakon sudjelovanja na FEAD Network konferenciji održanoj u lipnju u Bruxellesu, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je poziv Europske komisije za prezentaciju projekta Socijalna košarica, financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije, a koji je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo od 29.12.2014. do 28.2.2016. godine.

Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Antonija Habajec, volonterka koja je bila profesionalno uključena u projekt, na trećoj FEAD Network konferenciji održanoj 7. studenoga 2016. u Bruxellesu, prezentirale su postignuća u projektu Socijalna košarica u sklopu kojeg je pokrenuta Socijalna samoposluga u Koprivnici. Tema konferencije u Bruxellesu bila je sinergija između Europskog socijalnog fonda i FEAD-a, Fonda europske pomoći za najpotrebitije kroz koji se hranom pomaže ublažavanju siromaštva. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ujedno je jedan od partnera u sklopu projekta financiranog iz FEAD-a, koji provodi Hrvatski Crveni križ. Tim projektom će se osigurati paketi s hranom i higijenom za osobe koje su u socijalnoj potrebi.

Među sudionicima konferencije bio je i Josip Lovrić, predstavnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je pratio izlaganje predstavnica GD CK Koprivnica.

Na Konferenciji je sudjelovalo 90 predstavnika zemalja članica Europske unije koje provode projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda i FEAD-a, pa su tako predstavljeni modeli ublažavanja siromaštva u Italiji, Malti, Poljskoj, Francuskoj, Finskoj i Hrvatskoj. Uz predstavnice Crvenog križa Koprivnice, na konferenciji su bili predstavnici Crvenog križa iz Francuske te Eberhard Lueder iz Ureda Crvenog križa u EU, u Bruxellesu, s kojim su ujedno predstavnice koprivničkog Crvenog križa imale prilike razgovarati o europskim projektima. Također, razmijenile su iskustva s predstavnicima francuskog Crvenog križa koji imaju više iskustva u provedbi FEAD projekta.

Poziv na predstavljanje prvog projekta financiranog iz fondova Europske unije, bio je izuzetna čast za Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica te ujedno poticaj za nastavak prijava na natječaje za sredstva iz europskih fondova.

prezentacija-2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content