Projekt „Sigurnost na vodi“ predstavljen na bazenima Cerine

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u subotu 23. lipnja 2018.
19/06/2018
Na izvanrednoj akciji dobrovoljni darivatelji krvi dali 48 doza krvi!
26/06/2018

KOPRIVNICA – Na Gradskim bazenima Cerine Koprivnica, Gradsko društvo crvenog križa Koprivnica, u suradnom odnosu s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom održalo je aktivnost u sklopu Projekta „Sigurnost na vodi“.

Aktivnost je bila namijenjena učenicima 3. razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, dva treća razreda, 56 učenika koji tijekom tekućeg tjedna polaze školu plivanja.

Sa djecom smo komunicirali vezano uz sigurnost tijekom boravka u vodi, izvan vode, na kupalištima, općenito ponašanje koje djeluje preventivno kako bi se izbjegle moguće neželjene posljedice. Dakle, da djeca uvijek budu uz odraslu osobu, roditelje, da se ne udaljavaju, odnosno da je poželjno da budu u grupi kada se kupaju. Također, da ne idu u duboku vodu, ne trče oko bazena, ne skaču u vodu i da ujedno paze kako na sebe tako i jedni na druge. Nadalje, ukoliko se dogodi da se iz određenih razloga uplaše, dobiju grč ili slično da se sjete „plutanja“, te ostanu tako mirni i pozovu pomoć na primjeren način.

Pričali smo i kako se ponašati na inim kupalištima, tipa šoderica, mora, rijeka.

Predstavnik Crvenog križa Koprivnica djeci je podijelio i lopte za igru te određene promo materijale.

Djeca su bila znatiželjna, komunikativna i interaktivnim pristupom učili smo kako biti sigurniji tijekom ljetnih mjeseci na kupalištima.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content