Projekt- Roditelji sudionici u nastavi

Podravski list 02. veljače 2015. godine
02/02/2015
Obitelj Kos potrebuje perilicu za rublje
04/02/2015

Marcelova mama Natalija Tušek posjetila je četvrti razred OŠ Koprivnički Bregi na satu razrednika u petak 30. siječnja 2015. i održala vrlo zanimljiv građanskog odgoja u sklopu projekta- Roditelji sudionici u nastavi. Upoznala je učenike s radom Crvenog križa te volonterima i volontiranjem.

Učenici su se pobliže upoznali s djelatnostima Gradskog društva Crvenog križa u Koprivnici, a to su: dobrovoljno darivanje krvi, pučka kuhinja, pomoć u kući, tečajevi prve pomoći za vozače i radnike, te služba traženja Naučili su osnovna načela Crvenog križa a to su: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. Naučili su koje to akcije provodi Gradsko društvo Crvenog križa u Koprivnici. Nakon zanimljivog predavanja i prezentacije učenici u svoje bilježnice za građanski odgoj pisali svoje mišljenje o humanosti.

Učenici su naučili što je to volontiranje, upoznali su se sa Zakonom o volonterstvu NN 58/07. Saznali su tko sve može biti volonter, te koje predrasude postoje kad se spomene riječ volonter. Naučili su prednosti volontiranja, kako potaknuti mlade na volontiranje, te upoznali etički kodeks volontiranja. Nakon zanimljivog predavanja i prezentacije učenici u svoje bilježnice za građanski odgoj pisali što za njih znači riječ volonterstvo.

Izvor: (http://os-koprivnicki-bregi.skole.hr/?news_id=687#mod_news; Dragica Horvat-Fuček)

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content