Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Supernova centru, u ponedjeljak u KTC-u

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u tjednu 16.-22.08.2022. godine GDCK Koprivnica
11/08/2022
Za Socijalnu samoposlugu u Supernovi i KTC-u prikupljeno 302 kg hrane
22/08/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica idućih dana organizira dvije akcije prikupljanja prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu. Naši volonteri će u trgovačkim centrima građanima dijeliti popis proizvoda koje prikupljamo te preuzimati donacije. A prikupljamo zapravo sve prehrambene i higijenske proizvode, jer police naše Socijalne samoposluge su gotovo prazne.

Prvu akciju provodit ćemo u Shopping centru Supernova u Koprivnici u subotu, 20. kolovoza 2022. godine od 9 do 13 sati, dok je iduća u ponedjeljak, 22. kolovoza u Robnom centru KTC u Koprivnici također u vremenu od 9 do 13 sati. Pozivamo sve koji imaju mogućnosti da učine dobro djelo te doniraju hranu ili higijenu. Prikupljene stvari ćemo rasporediti u humanitarne pakete, koje u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijelimo potrebitima. Pakete dobivaju građani koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice.

Unaprijed zahvaljujemo građanima koji će u kolicima volontera koprivničkog Crvenog križa ostaviti donacije za Socijalnu samoposlugu. Ujedno pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 ili nas nazovu na 642-193. Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content