Predstavljena brošura namijenjena pacijetima s bolestima srca

Prikupljeno 428 doza krvi
19/09/2014
Aktivnosti Županijskog interventnog tima s evakuiranim osobama u Drnju
21/09/2014

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije izdalo je brošuru ‘Vi imate pitanje? Mi imamo odgovor!’. Ova brošura donosi najčešća pitanja bolesnika o srčanom udaru, koronarografiji, ugradnji stentova te drugim pitanjima vezanima uz bolesti srca i krvnih žila, a koje su najvažniji uzrok smrti u suvremenom svijetu.

Brošura je predstavljena u koprivničkom Crvenom križu u Koprivnici te je 400 komada predano Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, Koprivnica, kako bi je liječnici kardiolozi mogli davati pacijentima koji boluju od srčanih bolesti. Ujedno je po 200 komada brošura namijenjeno i dijeli se preko gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

Sa sadržajem brošure okupljene je upoznala dr. Dragica Kramarić, koprivnička kardiologinja, a predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković kazala je kako je misija Crvenog križa preventivno, zdravstveno djelovanje pa je stoga ova brošura doprinos prevenciji kako bi bilo što manje bolesti srca.

Osim pacijentima koji boluju od bolesti srca, brošura je namijenjena i zdravim pacijentima s rizičnim faktorom kako bi se educirali i pridržavali uputa u cilju sprječavanja bolesti srca i krvnih žila.

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije izdalo je brošuru u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Hrvatskom kućom srca, a uz odobrenje slovenskih autora Marka Noča i Petera Radšela.

Građanima Koprivnica u subotu su na središnjem gradskom trgu podijeljene brošure u sklopu obilježavanja Tjedna kretanja i Dana srca.

brosura srca

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content