Predstavljen projekt ‘Sigurnost na vodi’ u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačke županije

Dobrovoljni darivatelji krvi iz općine Peteranec primili nagrade u povodu Dana općine
09/07/2019
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 15. do 19. srpnja 2019.
11/07/2019

KOPRIVNICA – Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev na konferenciji za novinare održanoj u Policijskoj upravi Koprivničko – križevačkoj, koja je partner u projektu, predstavila je aktivnosti prema planu ovogodišnjeg preventivnog projekta “Sigurnost na vodi”. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove će godine provoditi projekt Sigurnost na vodi, koji financira Hrvatski Crveni križ sa 24 tisuće kuna.

Ravnateljica je istaknula da će u suradnji s Policijskom Upravom Koprivničko – križevačkom  i ove godine Klub mladih GDCK Koprivnica, Općina Legrad i volonteri GDCK Koprivnica – dijelite promotivne letke HCK ‘Nauči kodeks sigurnosti na vodi’ i letke Policijske uprave Koprivničko-križevačke na kupalištima na Dravi kod Legrada (Halasz csarda) i na Šoderici te time upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete u vodi i uz vodu.

U sklopu projekta održat će se radionice Kodovi sigurnosti na vodi u 20 škola na području Koprivnice i okolnih općina u kojima će sudjelovati ukupno oko 500 učenika u matičnim i područnim školama (28 radionica koje će provoditi jedan educirani volonter GDCK Koprivnica) na kojima će naši učenici imati prilike čuti osnovna pravila ponašanja u i uz vodu, naučiti što je posao spasioca na plažama te će im se prezentirati oprema kojom se spasioci koriste.

I ove godine u planu je trodnevni tečaj Junior spasilac za učenike osmih razreda u suradnji s Plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica, a najbolji polaznici tečaja imaju priliku sudjelovati u Kampu Junior spasilac u Novom Vinodolskom.

Od ove godine u sklopu projekta pokrenut ćemo program ‘Privikavanje na vodu’ za djecu vrtićke dobi od 6 godina u koji ćemo uključit stotinu djece, polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica.

Aktivnost ‘Privikavanje na vodu’ bismo provodili na Bazenima Cerine uz suradnju 5 profesora kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji će 5 dana po dva sata radit s djecom u aktivnosti uz pratnju  odgajateljica iz Dječjeg vrtića Tratinčica te  volontera GDCK Koprivnica. Komunalac nam je odobrio povlaštenu cijenu ulaznice, a zahvaljujući Dječje vrtiću Tratinčica i Gradu Koprivnica na razumijevanju, osigurat će se prijevoz autobusom na bazene.

Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina, kojih u starijim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Tratinčica Koprivnica ima ukupno 100. Ciljevi provedbe programa su ukazati na opasnosti koje prijete kupaćima na otvorenim kupalištima, posebno jezerima i rijekama, rad s djecom na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina te ponašanja na vodi i uz vodu, upoznati djecu vrtićke dobi s vodom i njezinim mogućnostima te ih osloboditi od straha ulaska u vodu.

Policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i uputila je niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta “Sigurnost na vodi”.  Cilj projekta GD CK Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je spriječiti nesreće na vodi, a ova preventivna akcija koja se provodi šestu godinu za redom pokazala se dobrom čemu se nadamo i ove godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content