Predstavljanje Društva žena “Kamengrad” u našem Klubu “Volonter penzioner”

Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljen 81 kg hrane i mnogo higijene
07/02/2022
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju 14. veljače
10/02/2022

KOPRIVNICA – Društvo žena “Kamengrad” iz Starigrada predstavilo se u srijedu, 9. veljače 2022. u Klubu umirovljenika “Volonter penzioner”. Društvo “Kamengrad” osnovano je u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad 1983. godine. Njegov zaštitni znak je jabuka te su žene “Kamengrada” predvođene predsjednicom Đurđom Lazar na predstavljanje donijele različite sorte jabuka. Okupljene su počastile i s nekoliko vrsta kolača čiji se recepti nalaze u knjizi “Slastice i jela od jabuka”. Tu knjigu je Društvo žena iz Starigrada izdalo prije par godina, a jedan primjerak su ovom prigodom darovale Klubu umirovljenika. U programu je bilo i glazbe, zaorila se njihova himna “Starigrad” autora Ivice Vukića, a predstavljanje Društva “Kamengrad” pretvorilo se u ugodno druženje u Klubu umirovljenika.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta “Volonter penzioner”, a Društvo žena “Kamengrad” je jedan od projektnih partnera. Cilj projekta je da umirovljenici što kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme te održe psihičku i fizičku aktivnost. Sjedište Kluba je na Trgu E. Kumičića 4 u Koprivnici. Svi programi su besplatni, a član može postati svatko tko donese svoju osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content