Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi

Dobrovoljni darivatelji krvi u listopadu dali 465 doza krvi, imamo i dva nova jubilarca
21/10/2023
Priznanja dobilo 113 darivatelja krvi, a dodijeljene su i 73 jubilarna priznanja HCK
24/10/2023

KOPRIVNICA – U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, 25. listopada, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka. Odlikovanje su primili muškarci koji su u 2021. godini darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

Među dobitnicima prestižnog odlikovanja na svečanosti u Uredu predsjednika Republike Hrvatske u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine bile je su dvije darivateljice krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Biserka Čutanec i Vesnica Samardžić te 7 darivatelja Josip Kancijan, Miroslav Lukčin, Božidar Oršoš, Đuro Pavliček, Kristijan Sminderovac, Martin Strmečki i Dragutin Toplek, a Tomo Opica i Darko Solar bili su spriječeni sudjelovati na prijemu. S područja Koprivničko-križevačke županije prestižno odlikovanje primili su još i Darko Piškorec, Vladimir Svržan i Vladimir Štefanić iz Đurđevca te Darko Hanžeković i Mladen Sokač iz Križevaca.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović dobrovoljne darivatelje krvi nazvao je humanitarcima jer ne biraju i ne dijele ljude kojima će njihova krv trebati.

-Ne birate, ne gledate i ne dijelite. Ta krv je za ljude, ne piše na deklaraciji za koga je, jel za Hrvata, Srbina , Židova iz Aškelona, Arapina iz Gaze, sasvim je svejedno, nekome će trebati, rekao je predsjednik Milanović.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

Izvor fotografije: Ured Predsjednika Republike Hrvatske

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content