Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi

Predstavnici koprivničkog Crvenog križa posjetili GDCK Rijeka
29/10/2019
Akcijom Solidarnost na djelu prikupljeno je 75.553,34 kuna
05/11/2019

KOPRIVNICA – U povodu Dana darivatelja krvi, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi  za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini. Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 137 darivatelja i to muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

-Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva, istaknula je Predsjednica Republike obrativši se darivateljima.

Prestižno odlikovanje za više od 100 darivanja muškarci i više od 75 darivanja žene krvi primilo je i 12 naših dobrovoljnih darivatelja krvi:

Mirjana Šaš, Nada Horvat, Marijan Bodko, Mirko Bušić, Đuro Hrenić, Josip Hudj, Zdravko Jakupić, Josip Kovač, Andrija Krčma, Stjepan Matak, Mladen Sremec i Zvonimir Šašek.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

Izvor fotografije: Ured Predsjednice Republike Hrvatske

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content