Predavanje o osteoporozi za umirovljenike u Đurđevcu

Od 14. ožujka počinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi
12/03/2022
U ožujku u četiri dana dobrovoljni darivatelji darivali su 422 doze krvi
18/03/2022

ĐURĐEVAC – U sklopu projekta “Volonter penzioner” Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je još jednu edukaciju o osteoporozi, ovaj put u Đurđevcu. Predavanje u prostorijama udruga u Domu kulture je u srijedu, 16. ožujka 2022. godine održala specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Sanja Švarc Janjanin. Pozvani su bili članovi Udruge žena Grada Đurđevca, Matice umirovljenika Grada Đurđevca i Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Kao i na prethodnim edukacijama o osteoporozi, održanima u našem Klubu umirovljenika u Koprivnici, ova je tema izazvala veliko zanimanje. Dr. Sanja Švarc Janjanin je kroz predavanje objasnila kakva je to bolest, kako se ona razvija i kako je osteoporoza povezana s prijelomima kostiju. Tijekom izlaganja dala je niz konkretnih savjeta okupljenima, primjerice tko i kada treba obaviti denzitometriju tj. pretragu mjerenja gustoće kostiju, kako se osteoporoza liječi, koje lijekove plaća HZZO i drugo.

Domaćin ovog gostovanja bila je Udruga žena Grada Đurđevca, a s njima je odmah dogovorena daljnja suradnja. Idući tjedan njihove članice dolaze u Koprivnicu prezentirati pripremu jedinstvene i zaštićene poslastice – pogače z oreji. Program će se održati u srijedu, 23. ožujka u Klubu umirovljenika “Volonter penzioner”, a radionica počinje u 10,15 sati.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta “Volonter penzioner”. Kroz projekt se provode brojni zdravstveni, kulturno-umjetnički, rekreativni i drugi programi te organiziraju različita druženja, a svi programi su besplatni. Ako ste u mirovini, a niste član Kluba “Volonter penzioner”, pridružite nam se te ugodno, korisno i zabavno provodite svoje slobodno vrijeme! Dođite u prostorije Kluba na Trgu E. Kumičića 4 (plava zgrada preko puta bolnice) radnim danom od 10 do 12 sati, a više informacija možete dobiti na 091-260-0066.

 

Projekt “Volonter penzioner” sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content