Pravo je vrijeme za skidanje kilograma – dođite u Savjetovalište!

Vježbali prikaz rana za natjecanje mladih
03/03/2014
Glas Podravine, 28. veljače 2014.
05/03/2014

KOPRIVNICA – Pravo je vrijeme za skidanje kilograma i reguliranje tjelesne težine! Pridružite nam se u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u radu Svajetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine u srijedu 5. ožujka 2014. godine s početkom u  18 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ulica Braće Radića 7.

Ukoliko imate problema s težinom, Savjetovalište za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine pravo je mjesto za Vas!

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa i Ministarstva zdravlja pokrenut je projekt Savjetovališta u Gradskom društvu Crvenog križa gdje se provode različite aktivnosti kao što su predavanja i tribine o tjelesnoj težini, radionice i tečajevi o prehrani, sportske i rekreativne aktivnosti, akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi, mjerenje tjelesne težine i visine, indeksa tjelesne mase i drugo.

Zdravstveni stručnjaci definiraju pretilost kao bolest. Pretilost ili debljina nastaje kroz dulje vremensko razdoblje kao posljedica povećanog unosa hrane i smanjenog utroška energije.

Zbog navedenog vrijedna je akcija Crvenog križa i Ministarstva zdravlja osnivanjem Savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine.

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad Savjetovališta, a stručnjaci multidisciplinarnog tima voditi će edukaciju i pomoći potrebitima sa savjetom.

1.  Usvajanje pravilnih prehrambenih navika

2.  Usvojiti pravilne navike tjelesne aktivnosti

3. Izgubiti koji kilogram

Organiziranim tjelesnim aktivnostima, hodanjem u prirodi i prilagođenim vježbama, radionicama zdrave prehrane na putu smo do cilja, zaustaviti  trend porasta tjelesne težine.

Savjetovalište radi prvu i treću srijeda u mjesecu, u ožujku je to 5. i 19. 3. 2014 u 18 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ulici Braće Radića 7, voditeljica je Božica Šnajdar, umirovljena viša medicinska sestra.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content