Potpisan sporazum o partnerstvu za provedbu EU projekta „Volimo volontiranje“

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno oko 200 kilograma hrane i 38 komada higijenskih potrepština
22/05/2017
Učenici OŠ „Đuro Ester“ donirali 45 kilograma hrane i 16 komada higijenskih potrepština
25/05/2017

Koprivnica – U uredu gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića u utorak 23. svibnja upriličeno je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, tri osnovne škole s područja Grada Koprivnice, Udruge volontera Koprivničko – križevačke županije „Rad na Dar“ te Grada Koprivnice koji od 01. rujna 2017. godine zajedno kreću u provođenje novog EU projekta.

Radi se o projektu „Volimo volontiranje“ za koji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1.166.365,04 kune iz Europskog socijalnog fonda, koji će se provoditi u okviru instrumenta  „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica istaknula je da će bespovratna sredstva biti odobrena na rok od dvije godine, a namijenjena su educiranju zaposlenika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, svih učitelja i voditelja podmlatka u školama te predstavnika i članova udruge Rad na Dar. Osim toga zaposlit će se i dva koordinatora volontera koji će biti uključeni u sve aktivnosti vezane uz provedbu projekta. U školama će se uspostaviti volonterske točke, osnovati volonterske grupe, organizirati humanitarne akcije, a rezultat svega je da će sva prikupljena sredstva odnosno donacije biti  podijeljene korisnicima naše Socijalne samoposluge.

Cilj projekta je da se učenici u sve tri gradske škole odgajaju za volontiranje, kako bi i kasnije nastavili svoje humanitarno djelovanje te pomagali onima kojima je to potrebno.

Potpisivanju sporazuma o partnerstvu prisustvovali su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, Ruža Evačić, predsjednica udruge volontera Koprivničko – križevačke županije te ravnatelji sve tri škole s područja Grada, Sanja Prelogović iz Osnovne škole Đuro Ester, Gordana Gazdić Buhanec iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski te Krešo Grgac iz Osnovne škole Braća Radić.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content