Posjet mađarske delegacije koprivničkom Crvenom križu

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 120 kilograma hrane i higijenskih potrepština
15/09/2018
Tjedan borbe protiv tuberkuloze
17/09/2018

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u petak 14. rujna 2018 godine, je posjetila delegacija iz Pečuha u sklopu projekta ”RE.M.I.S.E”.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica u suradnji s glavnim korisnikom University of Pécs i projektnim partnerom Human Innovation Group iz Pečuha provodi projekt ”RE.M.I.S.E” u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020, financiranog od strane Europske Unije.

Cilj projekta je identificirati resurse i potencijale sektora socijalne ekonomije u pograničnom području, steći općenitu sliku o potrebama poslovanja i razvoja društvenih poduzeća i nakon analize situacije zajednički razviti kurikulum za program osposobljavanja ‘Upravljanje društvenim poduzećem’.

Jedna od aktivnosti u projektu je i studijsko putovanje , a u okviru kojeg je posjećeno i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Goste iz Mađarske djelatnici GDCK Koprivnica upoznali su s osnovnim djelatnostima Crvenog križa, projektima koje provode, a najviše ih je zanimao način rada Socijalne samoposluge koji ih se jako dojmio te su izrazili želju da i oni provedu takav projekt u Mađarskoj.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content