Pomoć žrtvama potresa

U 2020. godini dobrovoljni darivatelji krvi dali su 5066 doza krvi!
29/12/2020
Nastavljamo s prikupljanjem pomoći za stanovništvo stradalo u potresu
04/01/2021

KOPRIVNICA –Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira prikupljanje materijalne pomoći za stradalo stanovništvo u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i ostala mjesta u okolici.

Novčane donacije  za pomoć stradalim u potresu možete uplatiti na račun Hrvatskog Crvenog križa IBAN: HR6923400091511555516 a materijalne donacije svi ljudi dobre volje svoje donacije mogu donijeti u Kampus Koprivnica Trg dr. Žarka Dolinara 1, bivša vojarna, restoran prehrane, ulaz s novog rotora s Peteranske ceste:

  • u srijedu 30. prosinca 2020. godine od 12 do 16 sati,
  • u četvrtak 31. prosinca 2020. godine od 10 do 12 sati
  • u ponedjeljak 4. siječnja 2021. od 12-16 sati.

S obzirom na informacije s terena prioritetno prikupljamo prehrambene proizvode, higijenske potrepštine i osobnu zaštitnu opremu, a odjeću, deke i obuću molimo vas da ne donirate već isto sačuvate za kasnije kada bude potrebno.

Prehrambeni proizvodi koje prikupljamo: brašno, ulje, riža ,šećer, sol, tjestenina, juha vrećice, konzerve, trajno mlijeko, slatki namazi, dvopek, orašasti plodovi.

Higijenske potrepštine: sapun, šampon, pasta za zube, četkice za zube, vlažne maramice, jednokratni brijači, toaletni papir, higijenski ulošci, štapići za uši.

Osobna zaštitna oprema: medicinske maske, zaštitna odijela, rukavice, dezinficijensi, maramice na bazi alkohola, sredstva za dezinfekciju prostora.

Sve osobe sa stradalog područja koje su pristigle i smještene su na području djelovanja koprivničkog Crvenog križa molimo da se jave Službi traženja GDCK Koprivnica, 098/249 112 ili 048/642 193 kako bi bili evidentirani.

U srijedu 30 prosinca 2020. godine je u prostorijama gradske uprave održana je izvanredna konferencija za medije na temu pomoći područjima pogođenim potresom. Konferenciju su održali Mišel Jakšić, gradonačelnik, Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Jasminka Jakupec, zapovjednica Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice i Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

-Trenutne informacije s terena govore da odjeće i hrane ima dovoljno. Važno je za istaknuti da će pomoć danima biti potrebna. Mi ćemo ovih dana prikupljati sve potrebno, uskladištiti te slati u danima kada se za to stvore uvjeti na terenu. Prvenstveno prikupljat će se prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i oprema za osobnu zaštitu – rekla je Adela Sočev i pozvala građane koji žele da se odazovu akciji.

Hvala svima u ime onih kojima je pomoć najpotrebnija.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content