Pomoć iz Socijalne samoposluge primile su 383 obitelji

Nedostaje svih krvnih grupa, pridružite se našim akcijama DDK – darujte krv, spasite život!
14/07/2016
Na srpanjskoj akciji prikupili smo 540 doza dragocjene tekućine
22/07/2016

KOPRIVNICA – Socijalna samoposluga, u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, i nakon završetka europskog projekta Socijalna košarica, nastavlja uspješno funkcioniranje, prikupljanje i podjelu hrane i higijene za naše sugrađane u socijalnoj potrebi. Zahvaljujući financijskim sredstvima koje je Gradsko društvo dobilo na natječajun Grada Koprivnice ‘Zdravi grad’, osigurana su sredstva za kupnju paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama. Brašno, ulje, sol, riža, tjestenina, konzerve i šećer osigurani su u paketima ili pak putem prikupljenih donacija. Usto, naši volonteri vrijedno nastavljaju s prikupljanjem donacija u trgovačkim centrima svaki mjesec.

Prošloga tjedna u Kauflandu je prikupljeno 62 kilograma namirnica, a u Trgovačkom centru Koprivnica 129 kilograma prehrambenih namirnica.

Od početka ove godine, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, svake srijede u radno vrijeme Socijalne samoposluge, pomaže s prehrambenim paketima našim sugrađanima u potrebi. Tako su do sredine srpnja pomoć primile 383 obitelji s koprivničkog područja, a prema popisu Grada Koprivnice. Vrijednost podijeljenih paketa iznosi 75.000 kuna. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nastavlja s prikupljanjem donacija za Socijalnu samoposlugu, a zainteresirani građani namirnice mogu donijeti u naše sjedište u ulici B. Radića 7. Osim osnovnih, nekvarljivih prehrambenih namirnica kao što su brašno, šećer, ulje, sol, tjestenina, riža, konzerve, posebno ističemo da nam nedostaje higijenskih proizvoda poput sapuna, šampona, pasti za zube i vlažnih maramica. U volontiranje su se, pak, intenzivnije uključuju naši članovi Kluba mladih, a ovim putem pozivamo i sve ostale mlade kojima nedostaje aktivnosti pod ljetnim praznicima, da nam se slobodno pridruže.

U sklopu Projekta Zdravi grad, na natječaju Grada Koprivnice, Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, odobreno je 7.000 kuna.

Svim našim donatorima zahvaljujemo od srca što pomažu našim sugrađanima u potrebi.

Podjela 2 Prikupljanje 2 Socijalna samoposluga

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content