Podmladak osvojio peto, a mladi osmo mjesto na državnom natjecanju Crvenog križa

Održana redovna Skupština Općinskog društva Crvenog križa Rasinja
15/05/2017
Zdravko Jakupić krv dao stoti puta!
17/05/2017

SISAK – U Sisku je od 11. do 14. svibnja održano državno natjecanje ekipa podmlatka i mladih Hrvatskog Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa predstavljale su dvije ekipe – ekipa podmlatka Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnica i ekipa mladih iz Srednje škole Koprivnica.

U ekipi podmlatka bile su članice Nensi Glavnik, Marija Gerić, Petra Ketiš, Karla Knez, Gabriela Horvat i Petra Jurec s mentoricom Lidijom Molnar.

U ekipi mladih bile su Petra Frankol, Tea Kovaček, Antonia Lalić, Gabrijela Vojvodić, Sandra Krznarić i Emilija Zrinski, a mentor je bio Tomislav Lončar.

Naše dvije ekipe plasirale su se na državno natjecanje nakon što su pobijedile na gradskom natjecanju koje je u ožujku održano u Novigradu Podravskom te na međužupanijskom natjecanju ekipa iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koje je održano u travnju u Koprivnici.

Na državnom natjecanju obje ekipe predstavile su naš grad i naš kraj pa su tako ekipama iz cijele Hrvatske predstavili licitarska srca i dijelili medenjake i kolačiće od Kopriva, a promovirali su i Renesansni festival uz pomoć materijala koprivničke Turističke zajednice. U petak su ekipe imale organiziranu ‘potragu za blagom’ ulicama Siska gdje su imali prilike upoznati sisačke znamenitosti, a navečer je održano predstavljanje svih 20 ekipa. Naše ekipe predstavile su program borbe protiv ovisnosti koji provode mladi na našem području, a predstavili su ga uz pomoć tzv ‘pijanih naočala’.

U subotu je održano natjecanje u kojem su ekipe prolazile teoretska i praktična znanja na kojima su pokazali svoja znanja o Pokretu Crvenog križa i prvoj pomoći. Ekipa podmlatka iz OŠ B. Radića plasirala se na peto mjesto, a ekipa mladih na osmo mjesto, od ukupno 10 ekipa iz svake kategorije. Navečer u subotu na središnjem sisačkom trgu održano je proglašenje i podjela priznanja te je za ekipe održan koncert grupe Pavel.

Na 21. državnom natjecanju mladih HCK sudjelovao je i dr. Dražen Curman kao sudac na jednom od praktičnih radilišta, a osim toga, četvero naših članova – Kristijan Kolarek, Zvonimir Šašek, Josip Valjak i Davor Japec u Sisku su pripremali hranu za sve natjecatelje koji su spavali u školi.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ponosno je na sudjelovanje dviju ekipa na državnom natjecanju gdje su se okupile najbolje ekipe iz cijele Hrvatske, te upućuje čestitke članicama ekipe i mentorima koji su cijelu školsku godinu vrijedno radili, trudili se i pripremali za sudjelovanje na državnom natjecanju.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content