“Podravski humanitarci” na edukaciji o zaštiti od prevara na internetu

Dan crvenih haljina: budite svjesni opasnosti od moždanog udara i brinite o sebi
02/02/2024
Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 12. do 16. veljače
09/02/2024

KOPRIVNICA – Kako bi se zaštitili se od prevara na internetu, koje su učestale u posljednje vrijeme, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s PU koprivničko-križevačkom organiziralo edukativno predavanje za osobe starije životne dobi, korisnike našeg programa Podravski humanitarci. Predavanje je održana u ponedjeljak, 5. veljače 2024. u prostorijama PU u Koprivnici, a zanimanje za ovu temu je bilo veliko, došlo je oko 30 umirovljenika.

Internet je postao neizostavan dio našeg svakodnevnog života, a zbog toga je postao i iznimno privlačan kibernetičkim kriminalcima. Policijski službenik za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku u našoj PU Igor Grgić Lovreković je kroz predavanje „Ulovi lika koji tvoje eure vreba“ ukazao na različite načine online prevara i što u kojem slučaju trebamo učiniti kako bi se zaštitili. Upozorio je da se kriminalci koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi izvukli novac ili bankovne podatke. Da bi smanjili mogućnost da postanemo žrtva nužna je samozaštita, koja se postiže informiranošću i educiranjem.

Na opasnosti koje nam prijete na internetu, posebno na društvenim mrežama, ukazali su i policijski službenici za prevenciju u našoj PU te okupljenima podijelili promidžbene materijale projekta „Web heroj“. Njihovi kolege iz prometne policije upozorili su okupljene korisnike našeg programa Podravski humanitarci na nekoliko pravila ponašanja u prometu posebno važna osobama starije dobi te su svakome dali reflektirajući prsluk.

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Koprivnica i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content