KOPRIVNICA – Savjetovalište za smanjenje prekomjerne tjelesne težine, koje djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, organiziralo je radionicu pripreme zdrave hrane, na kojoj je gostovao Podravkin promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić.
Građani su imali prilike čuti kako pripremiti zdravi, a brzi obrok, kao i dobiti preporuku za korištenje što više žitarica u jelovniku kao što su heljda, ječam ili proso. Zlatko Sedlanić predstavio je dio asortimana proizvoda Podravke, naše najveće prehrambene tvrtke, te je polaznicima Savjetovališta dao savjete i pripremio različite ukusne obroke upravo od Podravkinog proizvodnog asortimana u kojem se nalaze ječam, proso, heljda, rajčica, tuna i drugo. Obroci koje je pripremio bili su sastavljeni od namirnica koje su svakodnevno potrebne organizmu .
Zlatko Sedlanić je upozorio kako bi u prehrani trebale dominirati žitarice i povrće te uz jednom tjedno bijelo i crveno meso, svakako u jelovnike uvrstiti i ribu.
Niz zanimljivih savjeta pretvorenih u recepte, polaznici Savjetovališta imali su prilike i kušati na ovotjednoj radionici Savjetovališta.
Pozivamo zainteresirane građane da se pridruže Savjetovalištu koje radi svake prve i treće srijede u mjesecu u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Savjetovalište za smanjenje prekomjerne tjelesne težine dio je programa Hrvatskog Crvenog križa, Ministarstva zdravlja, i projekta Grada Koprivnice pod nazivom Zdravi Grad.