Podmladak iz Koprivnice osvojio titulu najboljih na natjecanju mladih HCK

Darivateljima Podravke uručeno 221 priznanje
12/05/2014
Podravski list, 12. svibnja 2014.
12/05/2014

Podmladak Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica iz Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice osvojio je prvo mjesto i titulu državnih prvaka na 18. Natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je održano tijekom vikenda u Novom Vinodolskom.

Elizabeta Forjan, Adela Klen, Klara Kokša, Eva Čolak, Paula Gostović i Nikolina Rukelj, učenice 8-ih razreda s mentoricom Lidijom Molnar bili su jedini predstavnici iz naše županije, nakon što su pobijedili na međužupanijskom natjecanju ekipe iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko- bilogorske županije.

– Presretni smo zbog osvojenog 1. mjesta, nakon višemjesecnog vježbanja i truda i rada postigli smo veliki uspjeh – rekla je Lidija Molnar, mentorica ekipe koja već nekoliko godina sudjeluje s ekipama na državnom natjecanju.

Ekipe Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice više godina za redom postizale su dobre plasmane na državnom natjecanju, a sada su po prvi puta osvojili titulu najboljih. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica izuzetno je ponosno na našu, pobjedničku ekipu, kao i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Na natjecanju se okupilo po 10 ekipa pomlatka i mladeži iz cijele Hrvatske, najboljih od 722 ekipe koje su sudjelovale na gradskim i međužupanijskim natjecanjima širom Hrvatske u protekla dva mjeseca.

Mladi su se natjecali na 5 radnih pozicija koje su obuhvaćale pismenu i praktičnu provjeru znanja prve pomoći te pismenu provjeru poznavanja povijesti i djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, kao i međunarodnog humanitarnog prava, prava čovjeka i prava djeteta.

Natjecanje je organizirano u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje, a održalo se u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom. U organizaciji i provedbi natjecanja sudjelovalo je oko 250 osoba zaduženih za suđenje, realističan prikaz ozljeda, prihvat natjecatelja, ispravljanje testova i zbrajanje rezultata te logističku podršku.

NATJECANJE 3 NATJECANJE NATJECANJE1 NATJECANJE2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content