Podijeljeni paketi u Socijalnoj samoposluzi na Svjetski dan humanosti

Ivica Mehkek dobio Zlatnu plaketu Općine Koprivnički Bregi
17/08/2015
Prikupljene doze krvi u kolovozu u koprivničkoj Podravini popunile nedostatak krvi
21/08/2015

Memorandum - headerKOPRIVNICA – U Socijalnoj samoposluzi u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica su u srijedu 19. kolovoza 2015. podijeljeni paketi s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Grada Koprivnice i to prema popisu Grada Koprivnice i Centra za socijalnu skrb Koprivnica. Bila je to sedma podjela od otvorenja u lipnju, organiziranih u sklopu projekta „Socijalna košarica“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Ovom podjelom, odnosno pozivima za dodjelu paketa bilo je obuhvaćeno 26 korisnika, te je do sada ukupno podijeljeno 116 paketa što je skoro polovica od predviđenog kroz cijelo trajanje projekta, a budu li akcije prikupljanja i dalje uspješne kao do sada nadamo se da ćemo podijeliti mnogo više paketa nego što je planirano.
Ujedno je na taj način obilježen i Svjetski dan humanosti koji se 19. kolovoza u svijetu obilježava od 2008. godine, a u nastojanju da se pridonese jačanju svijesti o važnosti humanitarnih aktivnosti u svim dijelovima svijeta kao i važnosti međunarodne suradnje u ostvarivanju tog cilja. Ovaj je dan i prilika da se podsjeti na odgovornost za zaštitu i brigu o sigurnosti volontera i zaposlenika humanitarnih organizacija, bez kojih one ne bi bile u mogućnosti obavljati svoj posao.
Stoga Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s volonterima udruge “Rad na dar“ nastavlja svoje humanitarne akcije prikupljanja donacija u trgovačkim centrima te će slijedeća biti održana ove subote 22. kolovoza 2015. u Trgovačkom centru Koprivnica, Radnička cesta 8 u vremenu od 9 do 13 sati. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i udruge „Rad na dar“ će kao i do sada na ulazu u trgovački centar građanima dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica koje mogu donirati pa i ovaj put pozivamo građane, koji su u mogućnosti, da doniraju nešto od prehrambenih ili higijenskih artikala kako bi pomogli sugrađanima slabijeg imovinskog stanja. TC 18.7.2015.Memorandum - footer

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content