Počelo je provođenje radionica Kodovi Sigurnost na vodi u četvrtim razredima osnovnih škola

Prva tri dana prikupljeno 390 doza krvi
20/10/2016
Učenici OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ donirali 378 kilograma hrane
21/10/2016

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica treću godinu za redom u četvrtim razredima osnovnih škola provode se radionice Kodovi sigurnosti na vodi. Dio je to projekta Hrvatskog Crvenog križa ‘Sigurnost na vodi’.

Osposobljeni predavači, voditelji podmlatka Crvenog križa, Lidija Molnar iz OŠ Braće Radić i Goran Višak iz OŠ A. N. Gostovinski, počeli su s radionicama u četvrtim razredima.

U sklopu radionica Kodovi Sigurnosti na vodi kojima učenici imaju prilike čuti osnovna pravila ponašanja u i oko vode, uče što je posao spasioca na plažama, prezentira im se oprema kojom se spasioci koriste, a najzanimljiviji dio uvijek je komunikacija dviju grupa putem radio-stanica.

Dosad su radionice održane u školama u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici, Hlebinama, Goli, Peterancu, Sigecu, Rasinji, Reki, na Vinici, Koprivničkom Ivancu i Kunovcu, a održavanje radionica nastavlja se na području djelovanja GD CK Koprivnica. Održat će se ukupno 26 radionica u svim osnovnim školama na području Koprivnice i 11 općina.

Planira se i održavanje Tečaja Spasioc junior za 15 učenika osmih razreda i to u suradnji s Ronilačkim klubom Šoderica tijekom studenoga tako da ćemo u Koprivnici imati već drugu generaciju juniora-spasioca.

Cilj projekta ‘Sigurnost na vodi’ je prevencija nesreća vezanih uz vodu, a Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica projekt provodi zahvaljujući financijskoj potpotri Hrvatskog Crvenog križa.

gotalovokodovikunovecradionica-u-goli-4radionica-u-hlebinama-2radionica-vinicarasinja-3

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content