Otvorena izložba Povijest Crvenog križa u Koprivnici

U podmladak Crvenog križa primljeno više od 300 učenika prvih razreda osnovnih škola
11/05/2015
Gradski vijećnici i gradonačelnica Vesna Želježnjak pripremili roštilj za korisnike Pučke kuhinje
13/05/2015

KOPRIVNICA – U povodu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica otvorena je izložba ‘Povijest Crvenog križa u Koprivnici’ za koju su koncepciju priredili Ljubica Alvađ, dugogodišnja zaposlenica GD CK Koprivnica, Zdravko Janković, bivši ravnatelj, sadašnji organizator davalaštva krvi te dr. Dražen Sačer, predsjednik GD CK Koprivnica. Riječ je o fotografijama i tekstovima kojima je dat prikaz duge i bogate povijesti Crvenog križa Koprivnica koja seže u 1881.godinu.

Tekst za izložbu pripremila je Ljubica Alvađ, dokumentaciju Zdravko Janković, grafičku pripremu Gaja Vitanović, postav izložbe Dražen Ernečić, pripremu Superprint te uokvirivanje Rafaelo.

Na otvorenju izložbe govorili su dr. Dražen Sačer, predsjednik GD CK Koprivnica te Dražen Ernečić u ime Muzeja Grada Koprivnice, a obratila je i Ljubica Alvađ.

-Časno je, ali i vrlo teško na nekoliko panoa sažeti sve ono što je ovo društvo u 134 godine djelovanja činilo. Doprinos tisuća i tisuća članova, darivatelja krvi, aktivista i volontera, uspješnosti rada ovog društva je nemjerljiv. I sve su to oni radili iz ljubavi prema čovjeku, potrebitom čovjeku iz srca. Vjerujem da će generacije sada, a i one koje dolaze nastaviti stazama dobrote – rekla je Ljubica Alvađ, najzaslužnija za ovu izložbu.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak koje je u ime svih sugrađana Grada Koprivnice zahvalila svima koji su utkali svoje živote u povijest Crvenog križa u Koprivnici.

-Ponosni smo na Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, sve one koji su prije radili i danas rade, na sve volontere koji svakodnevno pomažu u ovoj ustanovi i sve dobre ljude koji u svakoj situaciji, kada je god bilo potrebno, priskoče u pomoć, bilo da se radilo o darivateljima krvi, o pomoći poplavljenima ili našim sugrađanima lošeg imovinskog stanja ili pak djeci – istaknula je gradonačelnica Vesna Želježnjak te otvorila izložbu.

Posjetitelji su ujedno u prostorima za darivanje krvi razgledali izložbu fotografija dr. Dragice Karamarić, darivateljice krvi i članice Odbora GD CK Koprivnica, a koja je Crvenom križu Koprivnica u Tjednu Crvenog križa poklonila i sama obojila prostoriju u kojoj ručaju učenici iz Svitanja.

 

Izložba 4 Izložba

Izložba 6

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content