Otvoren novi prostor za darivanje krvi

Crveni križ Sisak zahvalio na pomoći
18/03/2014
Naša županija prva po broju davanja krvi, a Koprivnica treća u Hrvatskoj
19/03/2014

KOPRIVNICA – U sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica otvoren je novouređeni prostor za darivanje krvi, u dvorišnom objektu. Akcije darivanja krvi počele su u tom prostoru od ponedjeljka 17. ožujka i ubuduće će se održavati na tom mjestu prema utvrđenom kalendaru u dogovoru s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu.

Prostor su svečano otvorili naši najzlatniji darivatelji, Stjepan Lončar i dr. Dragica Kramarić te Ljubica Alvađ, dugogodišnja djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koja je organizator akcija DDK. Stjepan Lončar ujedno je otvaranje novog prostora obilježio dobrovoljnim darivanjem krvi 153 puta.

– Veliko je veselje omogućiti ovaj prostor našim darivateljima jer oni to zaslužuju jer svojim činom darivanja krvi, koji je najplemenitiji čin koji se može zamisliti, vraćaju zdravlje i spašavaju živote – rekao je dr. Dražen Sačer, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Koprivnica je i prošle godine bila u hrvatskom vrhu prema broju darivanih doza krvi u odnosu na broj stanovnika, što je potvrđeno iz naše središnjice, Hrvatskog crvenog križa.

– S ponosom mogu reći da je i u 2013. godini Koprivnica i dalje među najuspješnijima, na trećem mjestu smo u Hrvatskoj prema broju darivanih doza na broj stanovnika. Prošle godine prikupljeno je 5.746 doza krvi i to je 10,08 davanja na sto stanovnika, čime smo više nego dvostruko uspješniji od državnog prosjeka koji je 4,30 davanja. Ispred nas su samo Topusko i Krapina – rekla je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Novi prostor uređen je s minimalno novčanih sredstava i mnogo volonterskog rada na kojem smo zahvalni našem volonteru Zvonku Šašeku i zaposleniku Zdravku Jankoviću.

U opremanju prostora pomogao nam je Muzej Grada Koprivnice i ravnatelj Marijan Špoljar ustupanjem na izlaganje grafika Željka Mucka, Romana Baričevića, Zlatka Kauzlarića Atača i Ivan Obsiegera. Zahvaljujemo i reklamnom studiju Robi, vlasnika Roberta Šoštarića koji nam je donirao tablu s natpisom za ovaj prostor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content