Ostali smo bez naše volonterke Đurđice Kušak

Likovnim radovima učenici 4c razreda prikazali rad Crvenog križa
29/05/2020
Podijelit ćemo 118 humanitarnih paketa novo nezaposlenima
02/06/2020

KOPRIVNICA – Naša dugogodišnja volonterka i članica Đurđica Kušak preminula je u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine u Koprivnici.

Đurđa Kušak rođena je 31. ožujka 1946. godine. Radeći u Izvoru pridružila se velikom broju svojih kolega i postala dobrovoljna darivateljica krvi. Krv je dala 59 puta. Dolazila je na redovne akcije, odazivala se na hitne pozive u bolnicu. Uz ovaj humani čin svoje je slobodno vrijeme posvetila volontiranju u raznim udrugama pa tako i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Volontirala je na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, u Socijalnoj samoposluzi, u trgovačkim centrima animirajući sugrađane za darivanje prehrambenih i higijenskih potrepština za naše korisnike. Uvijek kada smo je trebali ona je bila tu, na raspolaganju u svim našim aktivnostima. Vedra duha uvijek nasmijana, takva će nam zauvijek ostati u sjećanju.

Za svoja dobrovoljna darivanja krvi primila je priznanja Hrvatskog Crvenog križa: brončani i srebrni znak priznanja, te zlatnu kapljicu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a završnu zahvalnicu primila je na svečanosti u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 2019. godine.

Hvala joj za sve dobro koje je učinila, a obitelji izražavamo iskrenu sućut. Posljednji ispraćaj održan je u petak 29. svibnja 2020. godine na Gradskom groblju u Koprivnici.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content