Osposobljavanje voditelja mladeži i podmlatka Crvenog križa

Akcije DDK u siječnju 2014.g.
03/01/2014
Obavijest Podravkašima
15/01/2014

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju prosvjetnih radnika, voditelja mladeži i podmlatka Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola s područja cijele Koprivničko-križevačke županije.

Voditelji su prošli osposobljavanje iz Prve pomoći kako bi učenike u svojim školama mogli pripremati za natjecanja. Edukaciju je proveo dr. Dragutin Šnajdar, licencirani kirurg iz Koprivnice, a voditelji mladeži i podmlatka prošli su osnove pružanja prve pomoći u teoriji i praksi.

Dr. Dragutin Šnajdar je govorio o značaju Prve pomoći te stanjima koja ugrožavaju čovjekov život, a obuhvatio je i teme od prve pomoći kod besvjesnog stanja, prestanka rada srca, disanja i krvarenja, utapanja, udara struje i trovanja, kao i rana, opeklina, trovanja, prijeloma i drugoga.

Okupljeni nastavnici i profesori, njih 20-ak, na praktičnim su primjerima vježbali pružanje prve pomoći, a usto su pisali i pismenu provjeru te su im na kraju dvodnevne edukacije, održane u Varaždinskim toplicama u petak i subotu 10. i 11. siječnja, uručene Potvrde o provedenom osposobljavanju voditelja mladih Crvenog križa za pružanje prve pomoći.

Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, izrazila je želju da nastavnici i profesori što uspješnije svoje znanje prenesu na učenike, a već 15. ožujka imat će prilike svoja znanja i vještine iz pružanja prve pomoći pokazati na međuškolskim natjecanjima.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content