Osnovan Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

Podravski list – 8. prosinac 2014.
10/12/2014
Akcija prikupljanja hrane ove subote 13.12.2014. u Robnom centru KTC u Koprivnici.
12/12/2014

KOPRIVNICA – U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u četvrtak navečer osnovan je Klub mladih. Klub će okupljati učenike osnovnih i srednjih škola te studente s područja Koprivnice, a na prvom okupljanju bili ih je gotovo 50 zajedno s voditeljima podmlatka i mladeži Crvenog križa iz koprivničkih osnovnih i srednjih škola.

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica za voditeljicu Kluba mladih imenovao je Lidiju Molnar, voditeljicu podmlatka CK u Osnovnoj školi Braća Radić i članicu Odbora GD CK Koprivnica.

Na osnivanju Kluba mladih, članovima su se obratili predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer, a ravnateljica GD CK Koprivnica Adela Sočev upoznala je članove Kluba s djelatnostima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te s Hrvatskim Crvenim križem.

Lidija Molnar, voditeljica Kluba, najavila je prvi susret članova Kluba te aktivnosti koje će biti usmjerene natjecanju mladih iz poznavanja Crvenog križa i pružanja Prve pomoći. Prva natjecanja počinju u ožujku, a članovi Kluba mladih u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica moći će vježbati i raditi, a pritom će im pomoći i liječnici, predavači prve pomoći i ostali suradnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Potporu osnivanju Kluba mladih dao je i dr. Dragutin Šnajdar, dugogodišnji predavač Prve pomoći u GD CK Koprivnica te sudac na natjecanjima Crvenog križa koji će mladima pomoći u pripremama za skorašnja natjecanja.

Za koordinatoricu rada Kluba mladih izabrana je Tijana Svržnjak, a za njezinu pomoćnicu Adela Klen. Kako bi se članovi Kluba mladih mogli dogovarati za okupljanja i rad u prostorima GD CK Koprivnica, radi lakše komunikacije dogovoreno je da će otvoriti grupu na faceboooku.

Osnivanje Kluba mladih podržao je i Grad Koprivnica, a zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić poželio je puno uspjeha u radu te razvijanje volonterizma i solidarnosti.

Klub mladih

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content