OŠ Koprivnički Bregi i Srednja škola Koprivnica pobjednici su 15. Natjecanja mladih Crvenog križa Koprivnica

U ožujku akcije dobrovoljnog davanja krvi prema planu
10/03/2016
Nova dva dobrovoljna davatelja krvi u obitelji 100!
14/03/2016

KOPRIVNICA – U Srednjoj školi Koprivnica u subotu, 12. ožujka održano je 15. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Natjecalo se ukupno 13 ekipa, od toga 11 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži. Svečanost je otvorila Dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Na svečanom otvorenju bio je i zamjenik župana Ivan Pal koji je čestitao svim učenicima, mentorima i volonterima Crvenog križa Koprivnica na njihovom dosadašnjem radu, te je svim natjecateljima poželio puno uspjeha u daljnjem natjecanju.
Ekipa Osnovne škole Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković – Kišić pobijedila je u kategoriji pomladka u kojoj se natjecalo 11 ekipa , dok je ekipa Srednje škole Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom u kategoriji mladeži bila bolja od Obrtničke škole Koprivnica koju je vodila mentorica Paula Kuharić.
Ukupan poredak u kategoriji podmlatka bio je ovakav:
1. OŠ Koprivnički Bregi, mentorica Rosana Vucković – Kišić
2. OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, mentorica Lidija Molnar
3. PŠ J. Generalića Hlebine, OŠ „F. Koncelak“ Drnje, mentorica Marija Zlatar
4. OŠ „A. N. Gostovinski“ Koprivnica, mentor Goran Višak
5. OŠ Koprivnički Ivanec, mentor Antonio Stipan
6. OŠ Legrad, mentorica Marina Kovaček
7. OŠ Andrije Palmovića Rasinja, mentorica Višnjica Sesvečan
8. OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
9. OŠ Sokolovac, mentorica Verica Čuti
10. OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, mentorica Ivana Hanžeković
11. OŠ Gola, mentorica Sandra Slama.

U kategoriji mladeži su se natjecale samo dvije ekipe koje su završile sa sljedećim poretkom:
1. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
2. Obrtnička škola Koprivnica, mentorica Paula Kuharić.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.
Radna tijela ovogodišnjeg natjecanja bila su:
1. Natjecateljski odbor u čijem su sastavu bili Ksenija Ostriž kao predsjednica, te Ana Marija Zglavnik, Vedrana Đurkan, Zdravko Janković i Adela Sočev kao članovi.
2. Komisija za utvrđivanje identiteta natjecatelja: Aleksandra Đerđ – predsjednica, Darko Fajdić i Karolina Foruglaš – članovi.
3. Komisija za utvrđivanje i zbrajanje rezultata: Natalija Tušek – predsjednica, Mirjana Klasić, Karolina Foruglaš, Antonija Habajec , Vedrana Đurkan i Ana Marija Zglavnik – članovi.
4. Komisija za žalbe činile su dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, Ksenija Ostriž, Adela Sočev.
5. Suci na radilištima bili su: Aleksandra Đerđ, Anka Cirkvenec, Marija Predragović, Darko Fajdić, Marija Kučan, Zdravko Fajt, Anica Desnica, Zvonko Jakupić, dr. Dragutin Šnajdar, Ružica Evačić, Maja Pezelj, dr. Ana Evačić, dr. Suzana Kolarić i Željka Galešić.
6. Tehnička grupa koju su činile Vesna Sertić, voditelj te Božica Gašpar, Petra Šimunić i Marija Čižmek, članovi.
Natjecanje GD CK Koprivnica uspješno je provedeno zahvaljujući domaćinima Srednjoj školi Koprivnica i pomoći Obrtničke škole Koprivnica. Sveukupno na natjecanju je bilo oko 140 sudionika.
Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 16. travnja u Daruvaru.Natjecanje 3 Natjecanje 5 Natjecanje 6 Natjecanje 7 Natjecanje mladih Natjecanje2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content