Općina Hlebine novčano nagradila dobrovoljne darivatelje krvi

Blagoslovljen Božić i sretna nova 2022. godina
25/12/2021
U 2021. godini dobrovoljni darivatelji dali 5.486 doza krvi!
30/12/2021

KOPRIVNICA –  Općinsko društvo Crvenog križa Hlebine već desetljećima radi na okupljanju dobrovoljnih darivatelja krvi i organizaciji akcija u svojoj sredini. Oko 130 darivatelja s tog područja svake godine daruje više od 100 doza krvi. Njihovu humanost i plemenitost prepoznala je i Općina Hlebine, iskazujući zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi koji su u kalendarskoj godini dragocjenu tekućinu dali jubilarni broj puta.

 

Načelnica Općine Hlebine Božica Trnski je u srijedu, 29. prosinca 2021. godine u prostorijama Općine organizirala prijem za darivatelje krvi te jubilarcima uručila priznanja i novčane nagrade od po 500 kuna. Priznanja su primili Marija Zlatar, Ljiljana Međimorec, Tihomir Imbriovčan, Marijan Hontić, Mladen Trnski, Davor Čajkulić i Dario Pavešić.

Prema odluci Općinskog vijeća Hlebina, novčanu nagradu dobivaju dobrovoljni darivatelji krvi s tog područja za jubilarni broj davanja dragocjene tekućine. Načelnica Božica Trnski zahvalila je darivateljima krvi na tom velikom činu dobrote koji iskazuju darujući dio sebe za spas drugoga. Ujedno je obećala da će i ubuduće Općina nastojati zahvaliti darivateljima na njihovoj plemenitosti na ovakav simboličan način.

Okupljene je pozdravila i predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Hlebine Marija Zlatar te zahvalila svim darivateljima na svakoj dozi krvi. Također, zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomagali potrebitima na području Hlebina i pomagali Crvenom križu na tom području.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev čestitala je dobitnicima priznanja te je zahvalila svima koji svojim dobrovoljnim darivanjem krvi spašavaju mnoge živote te im zaželjela dobro zdravlje i u idućoj godini.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content