Ekipe OŠ Koprivnički Bregi i Srednje škole Koprivnica pobijedile na natjecanju mladih Crvenog križa

Prikupljeno oko 300 kilograma hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu
16/03/2015
Sudjelovali u vježbi evakuacije i spašavanja u Podravskom suncu
17/03/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je natjecanje mladih u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi, koje se održalo u subotu, 14. ožujka.
Otvorenju su bili nazočni zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec, zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije Ivan Pal, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović te predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer.

Natjecalo se deset ekipa podmlatka iz deset osnovnih škola i to OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braće Radića, OŠ Đuro Ester iz Koprivnice, OŠ Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog, OŠ Sokolovac, OŠ Andrije Palmovića Rasinja, OŠ Gola, OŠ Koprivnički Bregi, OŠ Legrad i OŠ Fran Koncelak Drnje.
U kategoriji mladeži natjecale su se ekipe iz Gimnazije Fran Galović, Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica.
Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazale su svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a u praktičnom dijelu znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.
Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka su natjecatelji OŠ Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić. Drugo mjesto je zauzela ekipa OŠ Braća Radić s mentoricom Lidijom Molnar, a treće PŠ Josipa Generalića Hlebine s mentoricom Marijom Zlatar.

Ostali natjecatelji su zauzeli mjesta prema slijedećem rasporedu:
Četvrto mjesto – ekipa OŠ Antun Nemčić Gostovinski, mentor Goran Višak
Peto mjesto – ekipa OŠ Gola mentorica Sandra Slama
Šesto mjesto – ekipa OŠ Đuro Ester, mentor Miroslav Kanisek
Sedmo mjesto – ekipa OŠ Legrad, mentorica Marina Kovaček
Osmo mjesto – OŠ Andrija Palmović, mentorica Višnja Sesvečan
Deveto mjesto – OŠ prof. Blaž Mađer, mentorica Ivana Hanžeković
Deseto mjesto – OŠ Sokolovac, mentorica Verica Čuti

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica uz mentora Tomislava Lončara. Drugo mjesto zauzela je ekipa Gimnazije Fran Galović s mentoricom Vesnom Šćetinec, a treći su bili natjecatelji iz Obrtničke škole Koprivnica s mentorom Hrvojem Blažekom.
Najuspješnije ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 18. travnja 2015. godine u Molvama, dok će se državno natjecanje održati 9. svibnja u Splitu.

 

Web 2Web 5

Web 4Web 1

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content