Održana svečanost povodom Međunarodnog dana volontera

Predavanje za djelatnike i volontere Crvenog križa
02/12/2016
Građani donirali 415 kuna u TC Koprivnica za Socijalnu samoposlugu
06/12/2016

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obilježilo je Međunarodni dan volontera 5. prosinca svečanosti na kojoj su podijeljena priznanja Hrvatskog Crvenog križa volonterima koji su sudjelovali u izbjegličkoj krizi s koprivničkog područja na Botovu, ali i u Slavonskom brodu. Svečanost je održana u ponedjeljak 5. prosinca u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uz nazočnost zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića koji je zajedno s ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adelom Sočev podijelio priznanja svim volonterima i ujedno im zahvalio na nesebičnoj pomoći koji su pružili u vrijeme imigrantske krize u rujnu i listopadu prošle godine.

-Hvala svim volonterima Crvenog križa, vatrogascima, Podravki i svim tvrtkama s područja grada Koprivnice koje su se uključile. Hvala vam što smo i u toj situaciji pokazali da je Koprivnica grad jednog velikog srca, velike solidarnosti  i koji je u svakom trenu spreman dati  sve od sebe da omogući  priliku, nadu i optimizam svima onima kojima možda život u startu ili nekoj fazi života ne daje jednake prilike za razvoj i ne daje jednake mogućnosti da crtaju i slikaju neke lijepe slike života. To je veliki uspjeh svih vas, to je veliki uspjeh našeg grada  i zato smo ponosni na sve vas. – rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i ujedno čestitao volonterima njihov dan.

Adela Sočev, ravnateljica GD CK Koprivnica također je uputila čestitke u povodu Međunarodnog dana volontera te zahvale svim volonterima na pomoći onima kojima je to bilo potrebno te istaknula veliki doprinos volontera u brojnim aktivnostima Crvenog križa, od Socijalne samoposluge, dobrovoljnog davalaštva krvi do prve pomoći. Ravnateljica je predstavila i novi ruksak SET2GO Hrvatskog Crvenog križa za slučaj izvanrednih kriznih situacija koji sadržava osnovne proizvode nužne za krizne situacije, a s ciljem poboljšanja pripravnosti građana u kriznim situacijama.

Međunarodni dan volontera ove godine obilježava se pod sloganom „Volontiram – mijenjam svijet. Glasnije za humanost.“  Volonteri su se prisjetili izbjegličke krize, a nakon podjele zahvalnica u znak zahvale Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica volontere je počastio grahom.

dan-volontera-1dan-volontera-2dan-volontera-3

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content