Održana edukacija “Osnove prve pomoći” za umirovljenike i članove Kluba mladih koji sudjeluju u projektu Volonter penzioner

U Robnom centru KTC za Socijalnu samoposlugu prikupljeno 130 kilograma hrane i 21 komada higijenskih potrepština
08/03/2021
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak 15. ožujka 2021.
11/03/2021

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održana je edukacija “Osnove prve pomoći”. Edukacija je održana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u četvrtak, 11. ožujka 2021. godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka za zaštitu od širenja koronavirusa. Prije početka edukacije, članovi našeg Kluba mladih inače učenici medicinske škole, umirovljenicima su mjerili tlak i razinu šećera u krvi uz mentora Tomislava Lončara. Zaključak mjerenja je da je većina umirovljenika dobrog zdravstvenog stanja i te im je preporučeno da se što više bave tjelesnim aktivnostima. Nakon toga održana je edukacija Osnove prve pomoći na kojoj su također sudjelovali mladi i umirovljenici. Članovi Kluba mladih i u buduće će sudjelovati u aktivnostima za umirovljenike čime se provodi međugeneracijska suradnja. Umirovljenici i učenici slušali su o postupcima s unesrećenom osobom kao što su pružanje prve pomoći kod gubitka svijesti, postupak prve pomoći kod gušenja stranim tijelom te koji je postupak prve pomoći kod jakog vanjskog krvarenja. Edukaciju Osnove prve pomoći održala je dr. med. Ana Evačić.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’ da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content