Održana edukacija iz Prve pomoći i Tečaj realističnog prikaza ozljeda

Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
10/01/2020
U Robnom centru KTC prikupljeno 100 kilograma hrane i 43 komada higijenskih potrepština
14/01/2020

KRAPINSKE TOPLICE – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju Prve pomoći za voditelje podmlatka i mladih s područja Koprivničko-križevačke županije kao pripremu za natjecanja iz Prve pomoći koja će se održati u ožujku. Ujedno je za 9 osoba održan tečaj za realistični prikaz ozljeda, a šminkeri su bili i manekeni za vježbu prve pomoći voditeljima. Edukacija je održana 10. i 11. siječnja 2020. godine u Krapinskim toplicama na kojoj je sudjelovalo 24 voditelja podmlatka i mladih iz županijskih osnovnih i srednjih škola, koji će pripremati ekipe za natjecanje.

Svi polaznici edukacije primili su potvrde o završenoj edukaciji prema Pravilniku o edukacijama Hrvatskog Crvenog križa.

Edukaciju iz prve pomoći održali su dr. Dražen Curman i dr. Ana Evačić,  koji su licencirani predavači prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Tečaj realističnog prikaza ozljeda održale su Božica Gašpar, djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i volonterka Vesna Sertić koje i inače pripremaju realistični prikaz ozljeda na natjecanjima.

Gradska natjecanja održat će se 7. ožujka, međužupanijsko 4. travnja, a državno natjecanje u Zagrebu 9. svibnja 2020. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content