Održan tečaj Prve pomoći za volontere Crvenog križa

Konzum donirao 12.750 kuna za Pučku kuhinju koprivničkog Crvenog Križa
30/01/2018
U kasicama Crvenog križa prikupljeno 3.181,35 kuna
07/02/2018

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u utorak 30. siječnja 2018. godine održan je Osnovni tečaj Prve pomoći za volontere i buduće članove Gradskog interventnog tima.

Tečaj je održan u prostorijama GDCK Koprivnica, a održao ga je dr. Dražen Curman licencirani predavač Prve pomoći, čije je predavanje bilo izuzetno zanimljivo  i uspješno o čemu govori i pljesak prisutnih na završetku tečaja.

Pružanje prve pomoći na mjestu nesreće, postupak s unesrećenom osobom na mjestu nesreće, pružanje prve pomoći kod gubitka svijesti, krvarenja, šok, ozljede, gušenje stranim tijelom, naglo nastale bolesti ( srčani i moždani udar, pad šećera u krvi, napad astme, grčevi mišića), otrovanja (etilini alkohol, antifriz, ugljični monoksid), bile su teme ovog zanimljivog tečaja. Polaznici tečaja i sami su sudjelovali u praktičnom dijelu, pa su se okušali u masaži srca, davanju umjetnog disanja i previjanju rana.

Ovim Osnovnim tečajem Prve pomoći budući članovi Gradskog interventnog tima završili su kompletnu edukaciju predviđenih Pravilnikom o edukacijama Hrvatskog Crvenog križa za članove interventnog tima i time stekli pravo biti njegovi članovi.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content