Održan seminar Službe traženja u Koprivnici

Završna akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2015. godini
10/12/2015
Donacija HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinska
15/12/2015

KOPRIVNICA – U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog Crvenog križa, u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica održan je seminar Službe traženja. Iz Hrvatskog Crvenog križa predavačice su bile Vesna Krivošić, voditeljica Službe traženja i Sanja Pupačić, voditeljica Službe za zaštitu migranata. Na seminaru je bilo više od 60 povjerenika Službe traženja s područja cijele županije, s koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog područja, te zaposlenici svih triju gradskih društava Crvenog križa i predsjednici općinskih i mjesnih društava Crvenog križa. Na seminaru su bili i članovi Županijskog interventnog tima.
Vesna Krivošić i Sanja Pupačić podsjetile su na osnove Službe traženja te je bilo riječi o Azilu i migracijama u migrantskoj krizi i izbjegličkom valu koji prolazi kroz Hrvatsku od rujna. Upoznale su polaznike seminara s radom u kampu u Opatovcu te sada u Slavonskom Brodu, a podsjetile su povjerenike i na osnove Službe traženja, što je javna ovlast i zakonska obaveza Crvenog križa.
Na seminaru je bilo riječi o iskustvima u radu Službe traženja u kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu, a naši volonteri iznijeli su i svoja iskustva s Botova gdje smo preko granice u Mađarsku ispratili 130.000 migranata te smo također radili na spajanju razdvojenih obitelji. Nakon ovog seminara, na kojem su sudjelovali volonteri koji su bili aktivni u migrantskoj krizi, izrazili su želju za odlaskom na ispomoć u kamp u Slavonski Brod gdje još uvijek svakodnevno prolazi po nekoliko tisuća migranata.Sluzba trazenja 2 Služba trazenja 1

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content