Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

Tjedan borbe protiv tuberkuloze
16/09/2019
Svjetski dan prve pomoći obilježili smo aktivnostima na Zrinskom trgu
19/09/2019

KOPRIVNICA – U četvrtak, 19. rujna 2019. godine od 10 do 12 sati na koprivničkom Zrinskom trgu, povodom obilježavanja Svjetskog dana Prve pomoći (14.rujan), djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pridružit će se također obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti prezentacijom pružanja prve pomoći unesrećenim osobama, također će svi zainteresirani posjetitelji moći izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine  u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći široj javnosti. Vještine prve pomoći trebaju biti dostupne svima kao krucijalni humanitarni čin koji omogućuje ljudima da spase živote i pomažu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede. Društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca imaju važnu ulogu u organizaciji kvalitetne obuke za prvu pomoć diljem svijeta te na taj način grade i povećavaju sposobnost pojedinaca i zajednice da reagiraju u situacijama ozljeda ili bolesti kako bi smanjili ili stabilizirali ozbiljne ozljede i poboljšali šanse za preživljavanje unesrećene ili naglo oboljele osobe.

Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) 16.- 22.9.2019. godine obilježava pod sloganom “Krećite se s nama” (Walk with us) a Grad Koprivnica organizira cijelo tjedni program obilježavanja, a za četvrtak je organiziran ‘Dan prevencije i sigurnosti’- Zajedno za manje stradalih u prometu u kojem će uz djelatnike i volontere GDCK Koprivnica sudjelovati i policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica.

Dođite u četvrtak prijepodne na Zrinski trg, provjerite krvni tlak i razinu šećera u krvi i naučite osnove prve pomoći jer nikad ne znate kad će te se naći u prilici da nekome spasite život.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content