Obilježava se Tjedan Crvenog križa i Tjedan Pučke kuhinje

Prvašići primljeni u podmladak Crvenog križa
07/05/2014
Gradski vijećnici donirali 30.330,22 kune za Socijalni dućan te prikupili 140 kg hrane
08/05/2014

KOPRIVNICA – U cijelom svijetu na današnji dan, 8. svibnja, obilježava se Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – Heryju Dunantu. Ujedno se od 8. do 15. svibnja obilježava i Tjedan Crvenog križa u Hrvatskoj.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u tom tjednu ima značajna događanja. Podmladak Crvenog križa iz Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice, koji je početkom travnja bio najbolji na međužupanijskom natjecanju mladih u Siraču, sudjelovat će od 9. do 11. svibnja na 18. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u znanjima i vještinama iz područja djelovanja Crvenog križa, koje će se održati u Novom Vinodolskom.Normal
0


21


false
false
false

HR
X-NONE
X-NONE
U Tjednu Crvenog križa već će se tradicionalno učenici prvih razreda osnovnih škola primiti u podmladak Crvenog križa. U četvrtak 15. svibnja u 11 sati u Domoljubu bit će upriličen prijem za više od 300 koprivničkih učenika iz škola s područja Grada Koprivnice, a domaćin je Osnovna škola Đuro Ester. Škole na području 11 općina također održavaju prijeme u podmladak u narednom tjednu.  

U Tjednu Crvenog križa, točnije 15. svibnja, obilježava se i 13. obljetnica otvaranja Pučke kuhinje u Koprivnici. Tim povodom organizirali smo i Tjedan Pučke kuhinje u kojem apeliramo na naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da pomognu donacijom hrane za našu kuhinju. Na adrese 50-ak tvrtki, ustanova, vrtića, škola i župa na području Koprivnice poslana je zamolba za prikupljanje osnovnih prehrambenih namirnica za potrebe Pučke kuhinje, a to su brašno, tjestenina, šećer, ulje, sol, riža, juhe, konzerve i drugo. Građani, koji su u mogućnosti, također mogu svoje donacije donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Prvi koji će se priključiti inicijativi prikupljanja hrane su gradski vijećnici Grada Koprivnice prije sjednice Gradskog vijeća danas, u četvrtak 8. svibnja, od 12 do 13 sati.

U proteklih 13 godina u Pučkoj kuhinji je pripremljeno oko 400.000 obroka, a prošle 2013. godine približili smo se brojci od 40.000 obroka. Grad Koprivnica iskazao je volju i pronašao dodatni učinkovit način pomaganja svojim sugrađanima u potrebi. Projektom PUČKE KUHINJE zaokružena je briga za ljude u socijalnoj potrebi, definirana Socijalnim programom Grada Koprivnice. Malo je gradova koji se mogu pohvaliti  takvim sustavnim programom skrbi za svoje sugrađane.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content