Novi šator Interventnog tima Koprivničko-križevačke županije

Dobrovoljni darivatelji krvi iz Koprivničkog Ivanca na izletu u Mađarskoj
24/10/2022
Gradonačelnikov svečani prijem i priznanja za 110 dobrovoljnih darivatelja krvi
25/10/2022

KOPRIVNICA – Na Međunarodnoj terenskoj vježbi timova za odgovor na krizne situacije, održanoj u organizaciji HCK na Šoderici, Interventni tim Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije boravio je u novom šatoru. Društvo je šator kupilo uz financijsku potporu Koprivničko-križevačke županije, koja je iz svoje blagajne za to izdvojila 70 tisuća kuna.

Velika vježba pripadnika interventnih timova na Šoderici trajala od 20. do 23. listopada 2022. godine te pokazala spremnost u slučaju poplava, a uz terenske vježbe održane su i različite edukacije. Među timovima iz cijele Hrvatske i još šest zemalja bio je Interventni tim Koprivničko-križevačke županije. Uz voditelja ŽIT-a Stjepana Lončara, u našem timu su bili Davor Japec, Miljenko Jagodić, Darko Križanić, Biserka Zobunđija, Franjo Huđek, i Ljubica Krznarić. U petak, 21. studenog članovi našeg tima su u velikom terenskoj vježbi na Šoderici obavljali različite zadatke, a pri tom su pokazali spremnost djelovanja u kriznim situacijama. Idućeg dana, u subotu, na predavanjima i edukacijama usavršavali su teoretsko znanja iz područja prve pomoći, službe traženja i psihosocijalne pomoći . Za sudjelovanje u vježbi članovi tima primili su potvrde Hrvatskog Crvenog križa.

Slobodno vrijeme tijekom četverodnevne vježbe članovi našeg ŽIT-a su provodili u novom, prostranom šatoru.

Međunarodnu vježbu došli su, između ostalih, pogledati čelnici Koprivničko-križevačke županije, predvođeni zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem. Boravak na Šoderici iskoristili su i da vide novi šator te članove našeg Interventnog tima. Čelnici Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije predvođeni ravnateljicom Adelom Sočev te gradskih društava Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca zahvalili su pri tom predstavnicima Županije na financijskoj pomoći oko nabavke šatora.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content