Novcem prikupljenim u akciji Solidarnost na djelu nabavljeno 478 pari obuće za učenike

Potpisan gotovo pola milijuna kuna vrijedan projekt Koprivnička banka hrane
22/12/2022
Sretan Božić i sve najbolje u novoj 2023. godini !
23/12/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je tijekom jubilarne 50. akcije Solidarnost na djelu, koja je provedena u listopadu 2022. godine u Koprivnici i 11 općina, ukupno prikupilo 87.078,14 kuna. Kao što je najavljeno na početku ove tradicionalne humanitarne akcije, novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Od ukupno prikupljenih sredstava namireni su troškovi provođenja akcije te je uplaćeno pet posto u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali novac je utrošen za kupnju 478 pari tenisica, koje su plaćene 82.694,00 kuna. Tako će 478 učenika slabijeg materijalnog stanja iz ukupno 18 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina dobili su nove tenisice.

Predstavnici škola preuzeli su tenisice u prostorijama GDCK Koprivnica te ih podijelili svojim učenicima uoči odlaska na zimske praznike. Ujedno su svim školama, kao i voditeljima podmlatka Crvenog križa, uručene zahvalnice za sudjelovanju u 50. akciji Solidarnost na djelu.

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazali svoju solidarnost i na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi. Zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u akciju te na taj način još jednom iskazali svoji humanost i veliko srce.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content