Novcem prikupljenim u akciji Solidarnost na djelu nabavljeno 410 para obuće za učenike

Sretan Božić i sve najbolje u novoj 2024. godini!
24/12/2023
Uoči blagdana podijeljeni darovi za djecu u riziku od siromaštva
02/01/2024

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je tijekom 51. akcije Solidarnost na djelu, koja je provedena u listopadu 2023. godine u Koprivnici i 11 općina, ukupno prikupilo 16.430,84 eura. Kao što je najavljeno na početku ove tradicionalne humanitarne akcije, novac je namijenjen za kupnju sportske obuće djeci školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Od ukupno prikupljenih sredstava namireni su troškovi provođenja akcije te je uplaćeno pet posto u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali novac je utrošen za kupnju 410 pari tenisica, koje su plaćene 14.000,01 eura. Tako je 410 učenika slabijeg materijalnog stanja iz ukupno 18 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina dobilo nove tenisice.

Predstavnici škola preuzeli su tenisice u prostorijama GDCK Koprivnica te ih podijelili svojim učenicima uoči odlaska na zimske praznike.

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazali svoju solidarnost i na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi. Zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u akciju te na taj način još jednom iskazali svoji humanost i veliko srce.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content