Naučili kako spasiti utopljenika iz vode i pružiti mu prvu pomoć

Prikupljeno 544 doza krvi, prvi puta krv dalo 29 darivatelja
25/07/2014
Nauči sigurnost na vodi
11/08/2014

ŠODERICA, DRAVA – Volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa i proteklog su vikenda proveli akciju Sigurnost na vodi i to na Šoderici i Halasz Csardi na Dravi kod Legrada. Brojne kupače upozorili su na Kodeks sigurnosti na vodi te podijelili letke s uputama kako se ponašati uz i na vodi. Najmlađi kupači razveselili su se loptama Crvenog križa koje su im podijeljene.

Na Šoderici je akcija održana u sklopu festivala Showderica koji je okupio veliki broj sudionika i posjetitelja u subotu 26.srpnja, dok su na Dravi kod Legrada akciju u nedjelju 27.srpnja proveli legradski volonteri predvođeni Mirjanom Ostojić, predsjednicom Općinskog društva Crvenog križa Legrad i našom vrijednom aktivisticom Vesnom Vugrač.

Na Šoderici su članovi Ronilačkog kluba Šoderica iz Koprivnica upoznali kupače s razlozima utapljanja te prikazali na koji način se spašava utopljenik. Božidar Flis, tajnik Ronilačkog kluba Šoderica, koji je prošao tečaj za spasioca Hrvatskog Crvenog križa, napomenuo je kako iskusni plivači mogu doći u opasnost u vodi te je pokazao je na koji način se izvlači utopljenik iz vode, a kako mu pružiti prvu pomoć ispričala je dr. Dragica Kramarić, koprivnička kardiologinja te ujedno članica Ronilačkog kluba Šoderica i članica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Cilj akcije Sigurnost na vodi, koju uz financijsku potporu Hrvatskog Crvenog križa provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, prevencija je nesreća vezanih uz vodu.

Šoderica 2OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content