Nabavljen je električni viličar u sklopu projekta ‘Koprivnička banka hrane’

U novom prostoru nastavljeni različiti programi za umirovljenike
30/08/2023
Koprivničkom Crvenom križu Eurospin donirao 2.000 eura
07/09/2023

KOPRIVNICA – U sklopu projekta Koprivnička banka hrane, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nabavilo je novi električni viličar za istovar i utovar donacija koje dolaze na paletama u kamionima. Viličarem će se lakše i brže manipulirati doniranom robom u skladištu i kod preuzimanja robe od donatora ili utovara robe za posrednike. Viličar smo preuzeli 30. kolovoza 2023. godine. Isporučenim viličarem odrađene se sve aktivnosti projekta.

Cilj projekta Koprivnička banka hrane je ojačati infrastrukturne kapacitete GDCK Koprivnica što smo ostvarili kupnjom teretnog vozila te električnog viličara, a time smo stvorili osnovne uvjete za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribuciju donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane. GDCK Koprivnica preuzelo je koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju u sklopu kojeg upravlja IT sustavom za doniranje hrane, pronalazi nove donatore te zadržavati postojeće, razvija suradnju s 3 registrirana posrednika u županiji, promiče doniranje hrane i sprječavanje bacanja hrane, što će nastaviti nakon provedbe projekta.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica 2022. godine odobren je EU projekt ‘Koprivnička banka hrane’ u okviru natječaja Ministarstva poljoprivrede pod nazivom ‘Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane’. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 65.764,15 eura (495.500 kuna) potpisala je ravnateljica Adela Sočev, 22. prosinca 2022. godine. Ugovoreno vrijeme trajanja projekta Koprivnička banka hrane je od 1. siječnja 2023. do 1. listopada 2023. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija – NextGeneration.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content