Na Svjetski dan darivatelja krvi 14. lipnja počinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi!

Dani otvorenih vrata udruga u Kluba umirovljenika
14/06/2021
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Shopping centru Supernova
17/06/2021

KOPRIVNICA – U lipnju, akcije dobrovoljnog darivanja krvi odvijat će se od ponedjeljka, 14. do petka, 18. lipnja i to četiri dana kod nas u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, dok će u četvrtak ekipe transfuzijske medicine dragocjenu tekućinu prikupljati na terenu.

Do promjene mjesta održavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi došlo je zbog mjera higijensko-epidemiološke zaštite, vezano uz epidemiju koronavirusa. Umjesto u  tvornici Vegeta i Podravka jela, kako je u godišnjem rasporedu bilo planirano, u petak će se akcija održati u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Molimo naše dobrovoljne darivatelje krvi za razumijevanje.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajedno sa svim darivateljima krvi pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi – 14. lipnja, akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Ovaj se dan obilježava u čast dr. Karla Landsteinera, koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa, a rođen je 14. lipnja 1868. godine. Svjetski dan darivatelja krvi posvećen je svim humanim i plemenitim ljudima u svijetu koji daruju krv.

Slogan ovogodišnje kampanje je „Darujte krv, očuvajte život“

Poruka naglašava važnost svakog darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju, a što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije COVID-a 19 virusa. I ovom se prigodom želi istaknuti i javno zahvaliti darivateljima krvi za njihov doprinos u dobrovoljnom i neplaćenom darivanju krvi u cilju opskrbe nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka.. Uloga mladih dobrovoljnih darivatelja krvi je od neprocjenjive važnosti: onih koji su sada darivatelji krvi, a posebno za budućnost onih mladih koji dolaze i koji će postati dobrovoljni darivatelji krvi.

RASPORED AKCIJA

  1. lipnja 2021. (ponedjeljak) akcija će biti od 8,30 do 12 i od 12,30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  2. lipnja 2021. (utorak) akcija će biti od 10 do 13,30 i od 14 do 17,30 sati također u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  3. lipnja 2021. (srijeda) akcija će biti u vremenu od 10,30 do 14 i 14,30 do 18 sati prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  4. lipnja 2021. (četvrtak) akcije će biti od 9 do 11,30 sati u prostorima Društvenog doma u Hlebinama, a poslijepodne od 13 do 16 sati u Novigradu Podravskom u Vatrogasnom domu.
  5. lipnja 2021. (petak) akcije će umjesto u tvornici Vegeta i Podravka jela u Koprivnici biti u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u vremenu od 13 do 16,30 sati.

Pozivamo naše darivatelje da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu. Podsjetite i vaše prijatelje. Pozovite i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti humani čin darivanja krvi. Hvala svima na odazivu!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content