Na redovnoj Skupštini Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dodijeljena priznanja Hrvatskog Crvenog križa

Učenici petih razreda OŠ ‘Đuro Ester’ upoznali se s projektom ‘Volimo volontiranje’
25/04/2018
Crveni križ Rasinja sudjelovao na predstavljanju udruga u Rasinji
03/05/2018

KOPRIVNICA – U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica 24. travnja 2018. održana je redovna izvještajna Skupština na kojoj su dodijeljena priznanja Hrvatskog Crvenog križa  volonterima koprivničkog Crvenog križa za izuzetan doprinos i humanitarni rad, a uručli su ih predsjednik HCK prim. Josip Jelić, dr. med. i izvršni predsjednik HCK Robert Markt.

Hrvatski Crveni križ dodjeljuje priznanja  za izvanredne zasluge i naročit doprinos Hrvatskom Crvenom križu i Međunarodnom pokretu Crvenog križa te je ove godine i devetero članova Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Na prijedlog Glavnog Odbora Hrvatskog Crvenog križa, pokrenutog na incijativu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Redom Hrvatskog Crvenog križa odlikovani su dr. Ljiljana Šajatović Ivanković i dr. Dražen Sačer za 30 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa.

Na prijedlog Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Zlatnim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovana je Anica Desnica za 20 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa, Srebrnim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovani su Snježana Zrinski, Marija Zlatar i Zdenka Draganić za 15 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa i Brončanim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovani su Verica Čuti, Ivan Kovač i Vladimir Štimac za 10 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić istaknuo je da je Koprivnica jedan predložak kvalitete i onoga što znači ne samo raditi za Crveni križ i u Crvenom križu, nego i živjeti te kazao kako svi moraju biti ponosni na djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koje je već niz godina u vrhu što se tiče dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, ali i u humanitarnom djelovanju kada se govori o pomoći potrebitima.

Izvršni predsjednik HCK Robert Markt čestitao je  i zahvalio svim dobitnicima priznanja za sve što su uložili u to da ideja humanosti živi i dalje te kazao da mogu biti ponosni na svoj doprinos i značaj svog dugogodišnjeg djelovanja u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pozdravio je sve prisutne uz čestitku i zahvalu dobitnicima priznanja te pohvalio rad Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a pogotovo u području rada s mladima u osnovnim i srednjim školama koje se od malih nogu potiče na volontiranje i pomaganje onima kojima je to potrebno.

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec također je čestitala dobitnicima priznanja i zahvalila na svemu što su dugi niz godina davali za rad u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i njihovom slobodnom vremenu koje su iskoristili u humanitarne svrhe. Osim toga istaknula je i dobru suradnju između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te zahvalila na cjelokupnom doprinosu za društvo.

Dobitnica priznanja dr Ljiljana Šajatović Ivanković u ime dobitnika obratila se prisutnima te zahvalila svima koji su godinama izdvajali svoje slobodno vrijeme kako bi se Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica moglo ponositi rezultatima koje postiže u svojem radu.

Na Skupštini je također prihvaćeno Izvješće o radu za 2017. godinu i Financijsko izvješće te je imenovana nova članica Skupštine Marijana Gaži iz općinskog društva Crvenog križa Peteranec koja je izabrana umjesto dosadašnjeg člana Stjepana Zidara.

 

Red Hrvatskog Crvenog križa

Dr. Dražen Sačer – iz Koprivnice, kao dugogodišnji predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica (1996 – 2016. godine), bio je  zastupnik je u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa i  član Glavnog odbora u dva mandata. Dobrovoljni je darivatelj krvi koju je dao 66 puta, a kao predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pokreće inicijativu u Gradu Koprivnici za dodjelu Medalje Grada Koprivnica dobrovoljnim davateljima krvi koji su krv dali više od 100 puta. 2000. godine pokreće projekt Pučke kuhinje Crvenog križa u Koprivnici, dogovara s partnerima Gradom Koprivnicom i Hrvatskim Crvenim križem njezinu izgradnju, a koja je dovršena i započinje s radom 2001. godine. Od 2013. pokreće inicijativu za otvaranje  Socijalne samoposluge koja uz adaptaciju započinje s radom 2015. godine. Počasni je član Hrvatskog Crvenog križa i član Nadzornog odbora HCK od 2017. godine.

Diplomirao je medicinu 1977. godine, a kasnije i poslijediplomski reumatologiju, specijalizirao fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Objavljuje stručne radove, sudionik je brojnih kongresa vezanih uz zvanje, član je Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog reumatološkog društva, Hrvatskog društva sudskih vještaka.

Dr.Ljiljana Šajatović Ivanković- iz Koprivnice, potpredsjednica je Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, te u dva mandata predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, dugogodišnja je predsjednica Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Zajedno sa svojim suradnicima, djelatnicima Crvenog križa, aktivistima i volonterima, a prije svega darivateljima krvi  postiže zavidne rezultate u Republici Hrvatskoj u prikupljanju krvi a zahvaljujući tome koprivnička bolnica nikada nije ostala bez krvi, te dragocjene tekućine koja život znači. Specijalizaciju iz transfuzijske medicine  završava 1979. godine i postaje prva specijalistica transfuziolog  u koprivničkoj bolnici. Odmah po povratku sa specijalizacije postala je  rukovoditeljicom Djelatnosti transfuzijske medicine, a  kao specijalista transfuziolog  svakom je prilikom ukazivala na značaj dobrovoljnog davanja krvi, ne štetnosti i vrijednosti spašavanja ljudskih života. Ali i na to da u svakoj sredini mora postojati organizacija koja će se brinuti ne samo za DDK, već i za one koji su u socijalnoj potrebi te time ukazala na potrebe i značaj organizacije Crvenog križa.

 

Zlatni znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa

 

Anica Desnica – iz Koprivnice, članica je Gradskog i Županijskog odbora Crvenog križa te obiju Skupština već nekoliko mandata, predsjednica je Mjesne organizacije Crvenog križa Taraščice koja je godinama među najuspješnijima u provođenju akcije „Solidarnost na djelu“,  a nemjerljiv je njezin doprinos u razvoju organizacije Crvenog križa, očuvanjem digniteta Crvenog križa u lokalnoj sredini, okupljanju članstva i izvršenju zadataka Hrvatskog Crvenog križa, promicanju davalaštva krvi te organiziranjem humanitarnih i akcija solidarnosti od 1980. godine.

 

Srebrni znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa

Snježana Zrinski – iz Koprivnice,za rad s mladima, organizaciji i okupljanju mladeži Crvenog križa i razvoju dobrovoljnog davanja krvi. Po završetku studija u rodnom Zagrebu dolazi u Koprivnicu 1989. godine gdje se zapošljava u Obrtničkoj školi u Koprivnici. Po dolasku uključuje se u rad Crvenog križa najprije u školi, a kasnije u Mjesno društvo Crvenog križa kao i u GD CK Koprivnica. U tri je mandata član Skupštine i Odbora GD CK Koprivnica. Aktivan je sudionik svih događanja u GD CK Koprivnica.Promotor je dobrovoljnog davanja krvi među mladima od edukacije, predavanja do same akcije u kojima sudjeluje od 50 do 80 učenika. Svake godine priprema učenike za  natjecanja mladeži Crvenog križa.

 

Marija Zlatar – iz Hlebina za doprinos razvoju organizacije Crvenog križa, dobrovoljnog davanja krvi, rad s mladima Crvenog križa. Predsjednica je Općinskog društva Crvenog križa Hlebine od 2000. godine do danas. Na humanitarnom polju poseban je naglasak stavila na pomoći djeci slabijeg imovnog stanja, kako u organizaciji CK tako i u školi kojim putem preko 30-ero djece pomaže kroz organizaciju. Uspjeh postiže i na natjecanjima mladih Crvenog križa, gdje svake godine u ekipi ima od 15 do 20 učenika koji se pripremaju za natjecanja. Godinama je među najboljim ekipama na natjecanjima, a u dva navrata – 2007. i 2008. bila je i na državnom natjecanju.

 

Zdenka Draganić – iz Rasinje za promicanje ideja i ugleda Crvenog križa, dobrovoljnog davanja krvi, pomoći osobama u socijalnoj potrebi i okupljanju članstva. Predsjednica  je Općinskog društva Crvenog križa Rasinja od 1983. do 2016.godine. Posebno se ističe svojim radom na organizaciji članstva Crvenog križa, kako u organizaciji tako i putem voditelja podmlatka Crvenog križa u Osnovnoj školi. Članica je Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica od 2000. – 2016. godine i Skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije 2001.-2016. U obitelji svi su članovi CK, a kćer je godinama voditelj podmlatka u Osnovnoj školi, a koja je  preuzela od majke vođenje Crvenog križa na području Općine Rasinje.

 

Brončan znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa

 

Verica Čuti- iz Sokolovca  godinama je uspješan voditelj podmlatka Crvenog križa u osnovnoj školi Sokolovac ( 1990.-2016.), sudionik svih humanitarnih akcija u kojima sudjeluju i mladi. Okuplja  članove Crvenog križa vodeći računa da svake godine uključi nove, sudjeluje u akcijama Općinskog društva Crvenog križa u mjestu: obilježavanje Tjedna HCK, dana Općine, obilazak mladih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Educira mlade kroz ekipe Crvenog križa, a s najboljima sudjeluje na natjecanjima mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

Ivan Kovač – iz Koprivnice, za doprinos okupljanju dobrovoljnih davatelja krvi, omasovljenju organizacije, promicanje humanosti, poticanje dobrovoljnog davanja krvi. Posebno se ističe kao predsjednik Društva dobrovoljnih davatelja krvi u tvrtki Komunalac, gdje uspostavlja dobru suradnju s poslovodstvom tvrtke te omogućavanju organiziranja akcija u prostorijama tvrtke, vodi brigu o omasovljenu DDK, promiče i zalaže se za dignitet dobrovoljnog davanja krvi. Kroz cijeli vremenski period vodi brigu o bolesnim dobrovoljnim davateljima krvi, posjećujući ih i zalaže se za pripomoć teško oboljelima. Bio je član Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u mandatu 2004-2013. Sudionik je gotovo svih akcije i događanja vezanih za edukacije, obilježavanje obljetnica, i drugih akcija Crvenog križa.

 

Vladimir Štimac – iz Novigrada Podravskog, predsjedniku Općinskog društva Crvenog križa Novigrad Podravski od 1989. godine do 2016. godine za okupljanje članova Crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi. Član Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u mandatu 2004-2016. au istom vremenskom mandatu član je i Skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Provodi akcije Crvenog križa koje su zajedničke za sva Društva CK. Putem redovnih godišnjih Skupština okuplja dobrovoljne davatelje krvi, a i sam je krv dao 75 puta.

 

Svim odlikovanima upućujemo iskrene čestitke i poručujemo njim da, iako neki od njih nisu više aktivni kao nekada, oni će zauvijek biti članovi naše humane obitelji koja se okuplja pod znakom Crvenog križa.

 

 

 

 

 

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content