Na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa sudjelovat će devet ekipa

Nakon požara u Legradu Crveni križ stradaloj obitelji dostavio pomoć
01/03/2024
Program pogodnosti za članove Crvenog križa
06/03/2024

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira natjecanje mladih, koje će se održati u Osnovnoj školi Podolice u Koprivnici u subotu, 9. ožujka 2024. godine. Znanja i vještine iz područja našeg djelovanja i prve pomoći odmjeriti ukupno devet ekipa podmlatka i mladih. Intenzivno se priprema oko 60 natjecatelja iz osnovnih i srednji škola zajedno s mentorima te još skoro toliko organizatora, sudaca i volontera koji će sudjelovati u provedbi natjecanja.

Na gradskom natjecanju u subotu sudjelovat će sedam ekipa podmlatka i to dvije iz OŠ Podolice te po ekipu imaju OŠ Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Braća Radić iz Koprivnice, OŠ Gola, OŠ Sokolovac i OŠ Andrije Palmovića Rasinja. Natjecat će se i dvije ekipe mladeži Crvenog križa; svoje predstavnike šalju Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica. Ekipe će pokazati teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok će u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazati vještine iz pružanja prve pomoći.

Svaka ekipa ima po šest članova: pet natjecatelja i jednog rezervnog člana, a pripremali su ih mentori – povjerenici Crvenog križa u školama. Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje u Molvama 13. travnja, gdje će biti odlučeno o predstavnicima ovog kraja na državnom, 25. natjecanju mladih HCK u Ludbregu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content