Mališani iz Kluba dijabetičara izrađivali slastice za dijabetičare

Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je izvrsnih 536 doza krvi, a među njima su i dva jubilarca
22/01/2021
Hrvatski Crveni križ počinje proces podjele novčane pomoći
29/01/2021

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u sklopu projekta ‘Klub dijabetičara Slatko srce’, organiziralo je još jednu aktivnost namijenjenu članovima Kluba, djeci i mladima oboljelima od dijabetesa te njihovim roditeljima. S obzirom da je za većinu njih spoznaja da su oboljeli od dijabetesa u dječjoj dobi samo po sebi bilo šokantno, činjenica da više ne mogu uživati u slasticama i čokoladama kao prije bila je još jedna neželjena situacija s kojom su se morali suočiti. Stoga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u sklopu projekta, organiziralo i provelo radionicu izrade slastica za dijabetičare. Iako u pravilu ne postoje slastice namijenjene samo dijabetičarima, na radionici pod vodstvom stručnog suradnika i profesionalnog slastičara Darka Sušenke, koji također boluje od dijabetesa, članovi Kluba imali su prilike sudjelovati u izradi slastica sa smanjenim udjelom šećera koje su prikladne za konzumaciju dijabetičarima. Najviše su uživali oni najmlađi i to radeći kuglice od čokolade s kokosom s obzirom da su mogli zaprljati ruke čokoladom, a usput i pojesti koju bez ustručavanja. Svi su aktivno sudjelovali u radionici miksajući smjesu za palačinke, koje su kasnije i pekli, radili nadjev od slatkog vrhnja i krem sira za kolač od mrkve te namaz za palačinke od kakaa, lješnjaka i maslaca. Sve se to na kraju i pojelo uz ugodno druženje te razmjenu iskustava i djece i roditelja kojima su ovakva druženja malen odmak od svakodnevne brige o razini šećera u krvi te ostalim nedaćama koje donosi dijabetes.

Radionica je održana u subotu, 23. siječnja 2021. u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Iako projekt kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 40.000 kuna završava s provedbom 31. siječnja 2021. godine, Klub dijabetičara Slatko srce nastavit će s djelovanjem te i dalje provoditi aktivnosti za dobrobit svojih članova, a sve pod vodstvom Miroslava Kaniseka koji je voditelj Kluba.

Stoga Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ovim putem poziva roditelje i djecu oboljelu od dijabetesa da se pridruže radu Kluba dijabetičara Slatko srce kako bi zajednički pružili podršku najmlađima u njihovom svakodnevnom životu s dijabetesom, a sve informacije mogu dobiti na telefon 048/642-193 ili adresu e-pošte: hrvatski.crveni.kriz1@kc.t-com.hr

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content