‘Mali humanitarko’ posjetio 11 razreda

Jubilarna priznanja primit će 123 darivatelja
25/10/2019
Za Dan dobrovoljnih darivatelja krvi uručeno 123 jubilarna priznanja
28/10/2019

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, nastavlja s provedbom sata odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ kojim se učenike petih razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, nastoji naučiti sve o počecima djelovanja Crvenog križa u svijetu odnosno o povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te o načelima prema kojima pokret djeluje.

Od početka nove školske godine sat odgoja za humanost održan je u 11 razrednih odjeljenja petih razreda na području županije i to u osnovnim školama Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku i Koprivničkim Bregima. Učenici su odlično prihvatili provođenje sata, posebno dio u kojem kroz njima na zanimljiv način, odnosno igre na mobilnim uređajima ili tabletima, ponavljaju naučeno gradivo.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenici od malih nogu educirali o važnosti humanitarne pomoći, na koji način i što se sve može prikupljati, zašto je bitno prijaviti sve humanitarne akcije te o značaju humanitarnog pomaganja i važnosti volonterstva u prikupljanju humanitarne pomoći.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content