Kupačima na Šoderici i Dravi ukazali smo na sigurno ponašanje u vodi i uz vodu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obići će kupače na Šoderici i Dravi
02/08/2019
Stižu toplinski valovi, zaštitite zdravlje od velikih vrućina
06/08/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Općinskog društva Crvenog križa Legrad u subotu 3. kolovoza i nedjelju 4. kolovoza 2019. obišli su kupališta na Šoderici i Dravi kod Legrada gdje su kupače upoznali s pravilima ponašanja u vodi i uz vodu te podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa „Nauči kodeks sigurnost na vodi i lepeze Hrvatskog Crvenog križa izrađene u sklopu ovogodišnjih aktivnosti radne skupine „Zaštitimo se od vrućine“, koji financira Ministarstvo zdravstva, a na kojima se nalaze detaljne upute kako se zaštititi od vrućina te kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar.

Cilj projekta Sigurnost na vodi prevencija je nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

U sklopu projekta održat će se i radionice Kodovi sigurnosti na vodi u 20 škola na području Koprivnice i okolnih općina u kojima će sudjelovati ukupno oko 500 učenika u matičnim i područnim školama (28 radionica koje će provoditi jedan educirani volonter GDCK Koprivnica) na kojima će učenici čuti sve o osnovnim pravilima ponašanja u vodi i uz vodu, naučiti što je posao spasioca na plažama te će im se prezentirati oprema kojom se spasioci koriste.

I ove godine u planu je trodnevni tečaj Junior spasilac za učenike osmih razreda u suradnji s Plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica, a najbolji polaznici tečaja imat će priliku sudjelovati u Kampu Junior spasilac u Novom Vinodolskom.

Od ove godine u sklopu projekta novost je uvođenje programa ‘Privikavanje na vodu’ za djecu od 6 godina u koji će biti uključeno stotinu djece, polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica.

Aktivnost ‘Privikavanje na vodu’ provest će se na Bazenima Cerine uz suradnju 5 profesora kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji će 5 dana po dva sata raditi s djecom uz pratnju  odgajateljica iz Dječjeg vrtića Tratinčica te  volontera GDCK Koprivnica. Uz povlaštenu cijenu ulaznice koju je odobrio Komunalac, osigurat će se i prijevoz autobusom na bazene zahvaljujući Dječjem vrtiću Tratinčica i Gradu Koprivnica. Cilj provedbe ovog programa je ukazati na opasnosti koje prijete kupaćima na otvorenim kupalištima, posebno jezerima i rijekama, rad s djecom na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina te ponašanja na vodi i uz vodu, upoznati djecu vrtićke dobi s vodom i njezinim mogućnostima te ih osloboditi straha od ulaska u vodu.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već šestu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content