Koprivničkoj bolnici u povodu Svjetskog dana bolesnika donirano 400 brošura o bolestima srca

Podijeljeno 1275 kg jabuka
03/02/2017
Od 13. do 16. veljače 2017. traju akcije dobrovoljnog davanja krvi
09/02/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, na inicijativu dr. Dragice Kramarić, kardiologinje u koprivničkoj bolnici i darivateljice krvi te članice Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, tiskalo je brošuru ‘Vi imate pitanje? Mi imamo odgovor!’.

Ova brošura donosi najčešća pitanja bolesnika o srčanom udaru, koronarografiji, ugradnji stentova te drugim pitanjima vezanima uz bolesti srca i krvnih žila, a koje su najvažniji uzrok smrti u suvremenom svijetu. Osim pacijentima koji boluju od bolesti srca, brošura je namijenjena i zdravim pacijentima s rizičnim faktorom kako bi se educirali i pridržavali uputa u cilju sprječavanja bolesti srca i krvnih žila.

Uoči Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava u subotu 11. veljače, ravnateljica GD CK Koprivnica Adela Sočev, predala je 400 primjeraka brošure liječnicima Službe za internističke djelatnosti u Općoj bolnici ‘dr. Tomislav Bardek’ kako bi se brošura podijelila pacijentima sa srčanim problemima.

Dr. Krešimir Šutalo, pročelnik Službe za internističke djelatnosti zahvalio je na donaciji te pohvalio inicijativu GD CK Koprivnica. Dr. Kramarić je objasnila kako je riječ o brošuri slovenskih autora Marka Noć i Petera Radšela, a u prijevodu i pripremi Hrvatskog kardiološkog društva i Hrvatske kuće srca, a za što je GD CK Koprivnica dobilo odobrenje za tisak.

GD CK Koprivnica se nada da će na ovaj način pridonijeti prevenciji i smanjenju srčanih bolesti, koje su vodeći uzrok smrtnosti, a tisak brošure podržao je i Hrvatski Crveni križ na čijem natječaju je GD CK Koprivnica odobreno 2.000 kuna.

Brošura će se koristiti i prilikom preventivnih zdravstvenih aktivnosti GD CK Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content