Koprivnički Crveni križ tradicionalno organizirao prijeme učenika prvih razreda u podmladak Crvenog križa

Naši kuhari učili su volontere za rad u terenskim kuhinjama
21/05/2024
Djelatnici škola u Goli i Koprivničkim Bregima učili i vježbali pružanje prve pomoći
22/05/2024

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prijeme u podmladak Crvenog križa za sve učenike prvih razreda osnovnih škola u Koprivnici i 11 općina. U svibnju 2024. godine 416 učenika prvih razreda osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica položilo je prisegu podmlatkara, a to će u lipnju učiniti još 22 učenika iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec tako da će ukupno 438 učenika biti uključeno u podmladak najveće humanitarne organizacije u svijetu.

Tijekom Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja svečani prijemi učenika prvih razreda priređeni su koprivničkim osnovnim školama Braća Radić i Podolice, u COOR-u Podravsko sunce, te u osnovnim školama u Koprivničkim Bregima, Drnju, Legradu, Goli, Đelekovcu, Sokolovcu, Novigradu Podravskom i u područnim školama Hlebine, Sigetec, Glogovac i Peteranec, kao i u svim područnim školama. Idući tjedan nastavili smo s prijemima pa su u podmladak uključeni učenici prvih razreda osnovnih škola  Antun Nemčić Gostovinski i Đuro Ester iz Koprivnice te iz osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje, a za učenike iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec prijem će biti organiziran 11. lipnja na Dan škole.

Učenici su u svakoj školi pripremili prigodni program, a novi članovi podmlatka dobili su za uspomenu na ovaj svečani čin slikovnice Crvenog križa „Naučite prvu pomoć zbog onih koje volite“ te potvrdu o prijemu u podmladak. Na prijemima su bili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i djelatnici Jelena Premec Pavešić, Andreja Brozović, Mateja Remetović, Mladen Gabaj, Petra Vrbanić Lončar i Karlo Ganžulić. Nove članove podmlatka oni su upoznali s djelovanjem Crvenog križa i upoznali ih s načelima ove humanitarne organizacije.

Svečanostima prijema u pomladak prisustvovali su ravnatelji osnovnih škola te voditelji podmlatka Crvenog križa u školama. Uz to, na prijem u OŠ Drnje došla je predsjednica  Općinskog društva Crvenog križa Drnje Štefica Petrović, a na prijem u OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Đelekovec Marina Mihalec.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica tradicionalno organizira prijeme učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa, najveću humanitarnu obitelj u svijetu, kroz koju se razvijaju osjećaji humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content