Jubilarnim darivateljima krvi u Goli uručene zahvalnice

Uručena priznanja HCK i GD Crvenog križa Koprivnica
31/01/2014
Podravski list – 20. siječnja 2014.
11/02/2014

GOLA – Općinsko društvo Crvenog križa Gola održalo je u subotu, 8. veljače, redovitu godišnju skupštinu. Eugen Pali, predsjednik društva, izvjestio je stotinjak članova o prošlogodišnjem radu te najavio planove za ovu 2014. godinu. Tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, provođenje akcije Solidarnost na djelu i pomoć potrebitima bit će glavne aktivnosti društva u Prekodravlju. Eugen Pali također je zahvalio Općini Gola koja redovito osigurava novčana sredstva za rad. Na Skupštini su bile dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, potpredsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Pridružio se i dr. Sjepan Milinković, načelnik Općine Gola koji je izrazio zadovoljstvo radom Crvenog križa u Goli. Dr. Šajatović Ivanković je podsjetila kako su podravski darivatelji krvi u samo hrvatskom vrhu po broju davanja dragocjene tekućine te im je zahvalila što nesebično pružaju ruku spasenja i tako spašavaju nepoznate živote.

-U Koprivničko-križevačkoj županiji se godišnje prikupi 8.500 doza krvi, na području GDCK Koprivnica prošle godine je bilo 5746 doza krvi, a 226 doza dali su stanovnici s područja Općine Gola. Bez darivatelja iz vašeg kraja, ne bismo mogli postizati ovakve rezultate, a izuzetno mi je drago što je među vama mnogo mladih darivatelja – rekla je dr. Šajatović Ivanković te dodala kako je osim čina velike humanosti, darivanje krvi i dokaz zdravlja darivatelja.

Adela Sočev i dr. Šajatović Ivanković podijelile su 31 priznanje za jubilarni broj darivanja krvi, a Općinskom društvu uručeno je i Priznanje Hrvatskog Crvenog križa i GD CK Koprivnica u povodu triju prošlogodišnjih jubileja.

Zahvalnice su dobile žene za 20 i više puta darivanu krv Ankica Cmrk i Nevenka Salaj, za 5 i više puta darivanu krv Anita Marciuš, Martina Pašica, Maja Rac, Marija Rac i Katarina Švegović.  Za 1 darivanje zahvalnice su dobile Nikolina Mehkek, Tihana Salajpal i NIkolina Grčić.

Priznanja za 40 i više darivanja krvi za muške dobio je Ivica Salaj, za 30 i više darivanja krvi Darko Belčić, Marijan Golubić, Krešimir Lovković, Ivica Rac, za 20 i više darivanja krvi Miroslav Ivančan,  Miroslav Kralj, Ivan Pali i Mihael Šestak. Za 10 i više darivanja krvi zahvalnice su dobili Marko Pašica, Andrija Premec, Josip Repalust Alen Saboliček, Sebastijan Salaj, Ivica Široki, Matija Široki.

Za 1 i više darivanja krvi zahvalnice su dobili Goran Aščić, Alen Kičinbači,  Andrija Ledinski, Josip Mehkek i Stjepan Pavlović.

Inače, za 50 i više darivanja u 2013. godini priznanja su primili Ivica Premec, Stjepan Premen i Željko Šarec i to na svečanosti u listopadu prošle godine u hotelu Podravina, a Marijan Premec će dobiti priznanje ove godine za dan DDK.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content